Srđan Milivojević i Aleksandar Vulin Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs/Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Srđan Milivojević, poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Izvršnog odbora Demokratske stranke, ocenio je večeras da je imenovanje Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno informativne agencije ruganje građanima Srbije, ali i ljudima koji rade u sektoru bezbednosti.

Milivojević je ocenio kako postavljanje „potpuno nekompetentnog politikanta i manipulanta“ na čelo jedne od najvažnijih bezbednosnih službi u zemlji samo po sebi predstavlja direktnu i ozbiljnu pretnju po bezbednost Srbije.

„To je dokaz da u ovoj zemlji voljom Aleksandra Vučića može sve, pa i ono što je u normalnim državama nezamislivo. Današnja Vučićeva odluka o postavljenju Aleksandra Vulina verovatno je obeležena prigodnim slavljem u naprednim mafijaškim krugovima, ali i u bezbednosnim službama država koje imaju svoje interese kada je reč o Srbiji, jer imenovanje Vulina je garancija da će te interese i ostvariti“, rekao je Milivojević.

Srđan Milivojević Foto:Zoran Lončarević/Nova.rs

„Advokati Predraga Koluvije, pa i sam prvooptuženi u aferi ‘Jovanjica’ takođe mogu biti zadovoljni ovim imenovanjem, jer je jedan od najboljih berača organskog paradajza sa Jovanjice, zasluženo nagrađen za marljiv i predan rad na najčuvenijoj evropskoj plantaži za uzgoj organskog povrća koji su ovekovečile i kamere“, dodao je još on.

Govoreći o svim visokim državnim funkcijama koje Vulin obavljao od dolaska Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke na vlast, a za koje „nije imao nikakve stručne kompetencije“, Milivojević je ocenio da je u današnjoj Srbiji jedini kriterijum za postavljanje na najviše državne položaje odanost Vučiću.

Aleksandar Vulin Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

„Sreća je samo što nemamo nuklearnu centralu, jer najbolji pitomac Mire Marković samo ‘nuklearkom’ još nije rukovodio, pa bi to verovatno bila sledeća državna funkcija koju bi vođa režima poverio lažnom levičaru Aleksandru Vulinu. Ipak, čak i u državi srušenih institucija, što je Srbija pod Vučićevim režimom svakako postala, nezamislivo je da predsednik jedne marginalne političke stranke, bez ikakvog uporišta u biračkom telu, biva imenovan na mesto direktora Bezbednosno informativne agencije što je u vreme izuzetnih bezbednosnih rizika jedna od najvažnijih državnih funkcija u ovom trenutku“, rekao je Milivojević.

Podsetimo, Vlada Srbije je na današnjoj sednici imenovala Aleksandra Vulina za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Vulin je do sada u više vlada bio ministar unutrašnjih poslova, ministar vojske, ministar za rad, socijalna i boračka pitanja i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

***

BONUS VIDEO – Zdravko Ponoš o novom direktoru BIA i izdržavanju Tomislava Nikolića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar