Na sednici skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine burno i pre usvajanja dnevnog reda. Naime, pod tačkom razno predloženo je da se razgovara o akcidentu u Pirotu, iskaknju teretnog voza iz koga je iscurio otrovni amonijak. Predlog je bio da se usvoji i tačka dnevnog reda u okviru koje će se o tome diskutovati, međutim, članovi odbora iz redova vladajućih stranaka su se tome usprotivili.

– Za sve drugo što se nalazi u okviru tačke razno nemamo apsolutno nikakvih sagovornika i verujem da se pretvorilo u jednu borbu za dnevno političko sticanje poena – rekao je Milimir Vujadinović narodni poslanik SNS.

PROČITAJTE JOŠ:

Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik ovog odbora i narodni poslanik MORAMO pokušao je da poslaniku Vujadinoviću objasni da postoje neke stvari koje su životne i koje se dešavaju mimo naše volje i da je to zaprvo incident u Pirotu.

– Ja bih da mi odmah razgovaramo o tome, a vi ako imate neki problem sa tim mi ćemo zakazati koliko već za nekoliko dana ako treba i pre Nove godine novu sednicu, a vi ako imate problem da sada u ovom trenutku razgovarate o tome, ja takav problem nemam – poručio je Jovanović.

Narodna poslanica ispred Narodne stranke, Ivana Parlić je bila direktna i poručila da narodne poslanike niko neće zaustaviti da o ovome govore.

– Kakva procedura, kakvi dnevni redovi, kakva dopuna menjanje sadržaja. O čemu vi govorite Milimire, nije smešno, ljudi su umrli. Šta vam je tačno smešno? Pa danas ne smete da se nasmejete uopšte, danas treba da bude dan žalosti, gospodine ništa nije smešno. Šta je smešno, pa ni to nije smešno, u pitanju je zloupotreba poslovnika to što vi radite – rekla je Parlić.

Sednicu je takođe obeležio i otvoreni sukob Marijana Rističevića i Aleksandra Jovanovića Ćute koji možete videti u prilogu na početku ove vesti.

BONUS VIDEO: Ulice Pirota posle izlivanja amonijaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare