Aleksandar Jovanović Ćuta Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Predsednik skupštinskog Odbora za zaštitu životne sredine Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je danas da će se sednice koju je zakazao za petak u Loznici održati uprkos "opstukcije" vladajuće većine.

Poručio je predsedniku Skupštine Srbine Vladimiru Orliću, iz Srpske napredne stranke (SNS), da ga smene ako žele jer neće odstupiti od svog stava da se sednice održavaju „tamo gde građani imaju problema“.

„Zakazao sam sednicu Odbora za petak u Loznici. Orlić ima problem sa tim, tako da su mi uputili zahtev da istog dana sat ranije zakažem sednicu, ja sam odgovorio da se to kosi sa zakonima fizike“, rekao je Jovanović, kopredsednik stranke Zajedno, na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

On je rekao da će „ovde (u Skupštini) SNS imati svoju priču“, odnosno Odbor za zaštitu životne sredine, a da će se sednica Odbora koju je uredno zakazao održati u Loznici.

Kako je naglasio, on je na sednicu Odbora pozvao meštane Gornjih Nedeljica i predstavnike Kreni-promeni, ali se vlast „plaši susreta sa ljudima koji imaju problema, i beži od istine“.

Opozicioni poslanik Radomir Lazović je rekao da je opozicija upozoravala da vlast nije odustala od iskopavanja litijuma, nego da je takav privid stvarala uoči izbora.

BONUS VIDEO Ćuta postrojio sve poslanike SNS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare