Srpska stranka Zavetnici već svoju predsednicu Milicu Đurđević Stamenkovski predstavlja kao ministarku i to, po svemu sudeći, zaduženu za brigu o porodici i demografiju. Na Fejsbuk stranici ove stranke, u linku intervjua koji je Đurđević Stamenkovski dala za "Alo" stoje tagovi - Vlada, Republika Srbija, ministarstvo, ministarka, porodica... Tako je vrlo moguće da se već zna ko će doći na mesto Darije Kisić.

Predsednica Zavenika ovo je praktično potvrdila i u samom intervjuu.

Na pitanje da li ulazi u novu Vladu, Đurđević Stamenkovski kaže:

Milica Đurđević Stamenkovski Foto: Milos Tesic/ATAImages

„Ulazak u vlast u određenim opštinama je rezultat iskrene i direktne želje stranke Zavetnici da utiče na stabilizaciju prilika i rešavanje lokalne problematike. Naši lokalni odbori imaju opoziciono iskustvo, znaju gde leže problemi i razlozi nezadovoljstva, i kao takvi mogu pomoći u rešavanju svega što se tiče logističkih potreba, opštinske administracije, komunalija, saobraćaja i lokalne privrede. Centrala se trudi da stvori šansu i raduje nas što su opštinski odbori odlučili da šansu iskoriste kroz konkretan rad, a ne samo kroz kritiku. A da li će to biti deo šireg procesa na državnog nivou, videćemo u narednom periodu. Ne žurimo, ne jurimo, tu smo za Srbiju uvek i na svakom mestu“:

Sledeće pitanje je bilo u kom resoru bi mogla da da svoj maksimum, na šta ona odgovara:

„Moj rad i angažman i pre i tokom parlamentarnog statusa bili su usmereni na odbranu nacionalnog identiteta i teritorijalnog integriteta. Posvećenost i podrška porodicama, rešavanje problema u prosveti, rešavanje demografskih izazova, kao i borba za prava Srba u regionu, u RS, Crnoj Gori i šire oduvek su bili u fokusu naše i moje politike lično“.

Podsetimo, Nova.rs je prva pisala o tome da je predsednica Srpske stranke Zavetnici već dobila ponudu za saradnju sa Srpskom naprednom strankom i jedno ministrastvo u novoj Vladi Srbije.

To je praktično potvrđeno tako što su Zavetnici uši u vlast sa SNS, u nekoliko opština.

Naime, 30. januara održana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Kuršumlija. Iako su Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije imale neophodnu većinu da same formiraju vlast, priključili su im se Zavetnici.

Stranka Milice Đurđević Stamenkovski u Kuršumliji je na izborima dobila dva odbornička mesta, a nakon ulaska u koaliciju sa vlašću pripalo im je mesto potpredsednika Skupštine i dobili su jednog člana Opštinskog veća.

Zatim je ova stranka ušla u vlast u još nekoliko opština.

Sve to dešava se nakon što je poslednjeg jutra u 2023. godini predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na televiziji Prva rekao da je na izborima video mnogo talentovanih političara koji imaju svoje stranke, a koje bi voleo da vidi i u Srpskoj naprednoj stranci. Među njima je, prema njegovim rečima, i predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.

Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

“Video sam mnogo talentovanih ljudi poput Milice Đurđević Stamenkovski, koje bih voleo da vidim u SNS-u. Naravno u toj žestokoj borbi ponekad pogreše, ali imaju taj talenat“, rekao je Vučić i dodao da je predsednicu Zavetnika želeo u SNS-u i pre sedam-osam godina.

„Voleo sam da je vidim i pre sedam osam godina u SNS, ali potrebno joj je sazrevanje i iskustvo, verujem da će ta žena dobiti priliku da to uradi u budućnosti“, poručio je tad Vučić.

S druge strane, Đurđević Stamenkovski je tada rekla da nije bilo razgovora o pristupanju SNS-u, a da pohvalu predsednika doživljava kao priznanje.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare