Predsednik Gradskog odbora stranke Zajedno Đorđe Miketić izjavio je povodom navoda koje o njemu u emisiji Hit tvit izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić da je nedopustivo da bezbednosne službe ili paraslužbe rade u korist jednog režima. On je ukazao da se radi o šablonu da svako mora da ima neki nadimak da bi bio u čaršiji "ovaj lopov", ili "ovaj pijanica".

„Ostajemo zarobljeni sa tim nadimcima, a institucije i državna bezbednost koriste materijale iz našeg života da bi se dokazao pretpostavljeni nadimak ili svojstvo“, rekao je Miketić za N1.

Miketiću je inače, manje od 12 sati posle Hit tvita stigla u kom ga predsednik naziva „ljuskom sramotom“ stigla i inkriminišuća poruka u kojoj mu se preti objavom privatne fotografije.

On je naglasio da mu nije poznat sadržaj onog čime žele da mu prete iz vlasti, ali da je pripremio porodicu na to da će napad uslediti i da se s obzirom na to da uz pomoć današnje tehnologije mogu da izmontiraju „sve i svja“ i da se može očekivati da mu ko zna šta bude namontirano.

Miketić kaže da već neko vreme traje serijal protiv njega, da su učestale pretnje njegovoj porodici, maloletnoj ćerki, da se premijerka prošle nedelje u Hit tvitu bavio njim, a ove nedelje predsednik.

„I neke opsenarske naslovnice u tablodima sam siguran da će doći. Na to su manje više sve kolege iz opozicije spremne, ovo je faktički bila najava onog što će biti sutra, znate da ide lavina iza toga…“, istakao je predsednik gradskog odbora stranke Zajedno.

Na pitanje kako komentariše Vučićev citat: „On zna da ja znam…“, Miketić kaže da je Vučić već jednom rekao u parlamentu tokom rasprave na neko njegovo izlaganje: „Nemoj ja da kažem kako tebe zovu“.

„Nemam nadimak osim nekog smešnog kako me samo sestra zove. Ali svako mora da ima neki nadimak da bi bio u čaršiji ovaj lopov, ovaj pijanica“, navodi Miketić.

Miketić je ranije najavio da će povodom pretnji koje je dobio putem poruke sa nepoznatog broja da će podneti tužbu protiv NN lica, a za svedoka pozvati predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na pitanje da li se Vučićevo izlaganje u Hit tvitu može smatrati kao ucena, Miketić navodi da mu je advokat rekao da u izjavi predsednika možda ima momenata krivičnog dela ucene, odnosno iznude uticajem, jer je u pitanju pretnja „nemoj mi da objavimo i pazi šta radiš“.

„Ušao sam u politiku da se što pre desi neka promena. Sada je pala kiša i saobraćaj je u kolapsu. Kako da rešimo zagađenje vazduha? Zbog takvih stvari sam u politici, ali sam svestan da su ogromni rizici“, rekao je Miketić i dodao da je velika mašinerija sa druge strane.

On ističe da se pripremio na napad, da je na to pripremio i porodicu, ali da ne zna šta će doći.

Sumnjiva krađa u stanu

Ukazao je i na sumnjive okolnosti krađe u njegovom stanu.

„Pre godinu i po dana obijen mi je stan. Čudno je da su pokupili stare hard diskove i stare telefone uz sitan nakit“, rekao je Miketić i dodao da su mu tada bili inspektori, ali da nikada nije došlo do epiloga.

Na pitanje kako reguje njegova porodica, on kaže da nije u pitanju „nikakav nepoznat materijal“ za njegovu porodicu, da ima srećan brak, kao i da mu sve što se dešava nije napravilo neku porodičnu štetu.

Istakao je i da je serijal napada na njega počeo od Ane Brnabić njene reakcije na kada se pozabavio fantomskim biračima.

„Od tog trenutka sam upao u fokus. Onog momenta kad smo fokusirali način na koji žele da prekroje volju građana, mislim da je tu počeo strah vlasti“, kaže.

Naglasio je i da očito ne sme da se izgovori ono što je on rekao da „Srbija protiv nasilja može da dobije jednak ili veći broj glasova od SNS“.

„U tom trenutku se menja igra i menja sve sve – i na nivou odnosa sa EU, odnosa sa medijima, ali i kod njegovih tajkuna ne izgovara se ta mogućnsot promene“, naglasio je Miketić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare