Foto:Goran Srdanov/Nova.rs; ANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVI; privatna arhiva

Ana Brnabić je ponovo slagala građane Srbije i ja ću je lično tužiti za sve izgovorene neistine, kaže za Nova.rs Đorđe Miketić iz stranke Zajedno, nakon što je predsednica Vlade Srbije sazvala konferenciju za novinare na kojoj je rekla da laže o fantomskom biraču na svojoj kućnoj adresi. U prilog tome da je govorio istinu i da su on i članovi njegove porodice nedavno zaista odjavili nepoznatu osobu sa svoje adrese, Miketić je priložio dokumentaciju.

„Ovo je dokaz da je ženska osoba prijavljena na mojoj adresi. Poštu na ovo nepoznato ime dobijam nekoliko nedelja unazad i to baš na moj broj stana i sprata. Moja majka, koja je vlasnica stana, i ja smo pokrenuli proceduru za odjavu 5. novembra i ako je policija odjavila tu osobu ekspresno, zbog medijske pompe koju smo podigli, sada ta osoba neće moći glasati na mom biračkom mestu, jer joj je pasivizirana adresa prebivališta“, kaže Miketić.

djordje miketic katastar papiri dokumentacija ana brnabic

On smatra da je upravo ovo razlog zbog kog je Ana Brnabić napravila posebnu konferenciju za štampu.

Đorđe Miketić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

„Jer, ukoliko građani slede ovaj postupak, biće onemogućena njihova izborna prevara koju su planirali. Takođe, Brnabić je slagala da vlasnici stavnova mogu lako doći do informacije ko je sve prijavljen na njihovoj adresi. To je procedura koja traje oko mesec dana. Zato pozivam premijerku u ostavci, koja se hvalila digitalizacijom, da hitno omogući svim vlasnicima stanova da sa važećom ličnom kartom u bilo kojoj policijskoj upravi dobiju listing osoba koji su prijavljeni na njihovoj adresi. Digitalizacija je tu da podigne transparentnost rada javne uprave a ne da to pravo imaju samo premijerka i njena parija na vlasti“, navodi Miketić u izjavi za Nova.rs i poziva sve vlasnike stanova koji sumnjaju da je kod njih prijavljen neko nepoznat urade isto što i on.

djordje miketic katastar papiri dokumentacija ana brnabic
Foto:privatna arhiva

„U vašoj policijskoj upravi podnesite zahtev za odjavu svih prijavljenih lica sa svoje adrese, osim onih koji tu zaista stanuju. Tako ćete brzo onemogućiti da ti “slepi stanari” učestvuju na izborima na toj adresi. Neophodno je da vlasnik ponese dokaz o vlasništvu nad nekretninom, kao i da uplati 330 dinara na ime republičke takse i ponese odštampanu ličnu kartu“, kaže Miketić i zaključuje:

„Na kraju, pozivam bivšu premijerku Brnabić da svoje fantomske glasače prijavi na Jovankinu vilu na Dedinju, u kojoj sama nelegalno živi, pa svi pod ruku da odu na glasanje 17. decembra. A ukoliko građanima treba više informacija o ovom postsupku, molim sve da se jave gradskskom odboru stranke Zajedno na: [email protected] i pomoći ćemo im“.

Podsetimo, premijerka Srbije danas je sazvala posebnu konferenciju za novinare na kojoj je mahala odštampanim tekstom portala Nova i člankom u kojem Đorđe Miketić objašnjava kako je saznao da na njegovj adresi postoji fantomski glasač i kako ga je s iste odjavio.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEĐA VUČKOVIĆ

Brnabić je tom prilikom rekla da je brutalna laž informacija koju je objavio narodni poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić – da je odjavio sa svoje adrese nepoznatu osobu, koja je bila prijavljena kao stanar bez njegovog znanja.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je u pitanju laž i da je nakon provere u evidenciji MUP-a utvrđeno da zahtev za odjavu sa adrese nije dao Miketić, već vlasnik stana koji član njegove porodice.

„Niti su oni konkretnu osobu prijavili da je ta osoba prijavljena na toj adresi, niti je u zvaničnim evidencijama ikada postojalo da je bio prijavljen još neko. Nikada niko van te porodice, nikada niko i to su podaci iz evidencije koja lako proverljiva i koja ne može da se menja“, rekla je Brnabić, prenosi N1.

Ona je ponovo optužila medije United grupe da su preneli lažne informacije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare