Marinika Tepić Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ni posle četiri godine, kada je prvi put uhapšen zbog pretnji smrću Mariniki Tepić, Tomislav Lovreković ne prestaje da proganja potpredsednicu Stranke slobode i pravde. On je pre nekoliko dana sa cvećem u ruci upao u prostorije SSP, nakon čega ga je iznelo obezbeđenje, a pozvana je i policija. Tepić za portal Nova.rs navodi da je ni dva dana kasnije tužilac nije kontaktirao, te da je podnela zahtev zbog krivičnog dela proganjanja i tražila zabranu prilaska.

Tomislav Lovreković u ponedeljak je došao u sedište SSP u cilju da Marinku Tepić, kako su rekli u toj stranci, uznemiri i progoni. Prema rečima svedoka, on je bio u pripitom stanju, vređao je i psovao one koje je tu zatekao, a nakon kraće rasprave sa liderom SSP Draganom Đilasom, obezbeđenje ga je iznelo.

Ovo nije prvi pokušaj Lovrekovića da se uznemiri Tepićevu. Sve je počelo još 2017, kada joj je slao preteće poruke. U jednoj od njih pisalo je:”Sve marinike treba ućutkati jednom za svagda, prvo snajperski, a onda artiljerski, ona ili mi”. Zbog pretnji smrću u zatvoru je proveo mesec dana, a u februaru prošle godine pojavio se na njenoj konferenciji za medije kada ju je gađao kokoškom.

Zbog procene da joj je ugrožena bezbednost, Marinika Tepić se preselila iz Pančeva u Novi Sad, ali se i tu pojavio Lovreković, koji se, kako je ispričala, doselio u njen neposredni komšiluk.

Ona za Nova.rs navodi da je posle upada Lovrekovića u SSP policija došla na njihov poziv i da je prosledila izjave tužiocu, ali je on ni posle dva dana nije kontaktirao.

“Tu je ključno tužilaštvo koje je moglo da reaguje i samo, nakon kontinuiranih i javnih napada ovog Lovrekovića koji me proganja, ne od ponedeljka i ne od gađanja živom kokoškom prošle godine, već od 2017. kada je prvi put uhapšen zbog pretnji smrću koje mi je objavljivao”, kaže Tepić.

Ona navodi da su te pretnje tada možda delovale kao pisanje nekog ludaka.

“Ali kao što vidite, to lice ne samo da to uporno čini već petu godinu i ide za mnom po drugim gradovima gde se javno obraćam, već je sada i zvanično deo paketa Vučićeve mašinerije zla, od kada je 9. januara promovisan na Vučićevim televizijama TV Pink i Hepi i u svim njegovim tabloidima naravno, kao autor onog bizarnog filma u kome targetira nezavisne novinare, ali i lidera moje stranke Dragana Đilasa i mene kao zaverenike koji pripremaju ubistvo Aleksandra Vučića. Kada to poslažete, jasno je sve”, kaže Tepić.

Ona navodi da je zato morala da ide u policiju i, umesto tužioca, posebno podnese zahtev zbog krivičnog dela proganjanja i traži zabranu prilaska.

Foto: Printscreen/video

Potpredsednica SSP kaže da sve ovo prejasno govori da niti je on autor „filma“, niti je smišljala svoje provokacije, napade i ovo planirano i sistematsko proganjanje.

“Podsetiću vas, njega je lično Aleksandar Vučić branio isto na televiziji Pink u svom intervjuu, optuživši mene za fašizam, doslovce, lažući da sam išla u Pančevo na stepenište njegove SNS da se obračunam, pa je eto neko želeo i da ih brani, kao Lovreković, koji me je zato gađao životinjom. Zašto? Pa zato što Vučić zna da nisam bila na stepeništu SNS-a i da nisam išla tamo da se obračunavam sa kriminalcima iz SNS, ali jesam išla u centar Pančeva da dokažem kako Vučić želi da zataška svoje tragove o vezama sa mafijom i ubicama iz Belivuk klana i zbog toga je taj napad i trebalo da posluži tome da se moje obraćanje prekine i sva pažnja usmeri na Lovrekovića i to gađanje kokoškom, a da se ne čuju moje reči i dokazi”, navodi Tepić.

Ona ističe da su dokazi jasni, snimljeni i pokazani, kao i da su članovi Belivukovog klana snimljeni kako izlaze iz prostorija SNS u Pančevu uoči bakljada protiv Dragana Đilasa tokom vanrednog stanja prošle godine.

“Ja sam te snimke pokazala i sve te ljude, među kojima su potom neki uhapšeni zajedno sa Belivukom, a u međuvremenu su ih Vučićevi SNS direktori pozapošljavali u javnim preduzećima! Vučiću su bili dobri za izvršavanje najprljavijih poslova i nagradio ih je zaposlenjem u javnim preduzećima, a onda kada su uhvaćeni u toj mafijaškoj sprezi, onda ih je Vučić pohapsio i počeo da se pere od svojih dojučerašnjih izvršilaca. To je cela istina i to Vučić zna i zato je lično branio čak i ovog Lovrekovića. A onda ga je ista ta fabrika zla ‘nagradila’ time što su ga potpisali kao autora onog bizarnog tzv. filma. Verovatno niko drugi normalan to nije hteo, a neko je morao da bi ga vrteli na Pinku”, kaže Marinika Tepić.

Ona navodi da je pitanje sada samo šta je sledeće:

“Ne da li će nastaviti, nego samo kako. Kako će Vučić nastaviti kukavički da se krije iza ovakvih svojih jurišnika, jer tek ulazimo u „crveno“ i represija će se povećavati kako se izbori 3. aprila budu približavali. Zato Lovrekovićevom šefu Aleksandru Vučiću mogu samo da poručim da mu je zaludan to posao, da nas neće uplašiti i zaustaviti, štaviše”.

BONUS VIDEO Lovreković upao u SSP

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar