Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

U istom komšiluku, preko puta stana u kojem živi potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, nedavno se doselio ultradesničarski aktivista Tomislav Lovreković, koji je ranije osuđivan zbog pretnji smrću ovoj političarki. Pored pretnji, Lovreković je nedavno bio u centru pažnje javnosti i zbog toga što je napao Tepić dok je držala konferenciju za novinare u Pančevu, gađajući je kokoškom.

Pročitajte još...

Stambeni objekat u kojem boravi Lovreković nalazi se, prema saznanjima Nova.rs, na deset metara udaljenosti od ulaza zgrade u kojem živi Marinika Tepić sa porodicom.

Razlozi zbog kojih se Lovreković doselio u kraj u kojem živi Tepić, može se tumačiti i kao nastavak pritiska na ovu političarku, imajući u vidu da je upravo Lovreković svojevremeno bio osuđen na mesec dana zatvora zbog pretnji smrću potpredsednici SSP.

“N1 neće pitati Marinike. Mi ih moramo pitati i ispitati i ućutkati. Jednom za svagda. Sve do jedne. Za početak snajperski, a kasnije i artiljerijski. Ona ili mi“, napisao je on u jednom od svojih tekstova zbog kojih je kasnije osuđen.

Imajući u vidu da, izuzev povremenog pisanja za portale opskurnog sadržaja, Lovreković nema posao, ostaje nejasno na koji način je on uspeo da iznajmi stan u delu grada u kojem minimalna mesečna kirija iznosi, u najjeftinijem slučaju, 300 evra.

O ovoj temi je nedavno za naš portal govorila i sama Tepić, koja je upitala predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li je on naredio lideru Srpske desnice, Miši Vaciću, da pošalje Lovrekovića da je napada i da se doseli preko puta nje.

“Isplivaće sada svi koje su organizovali i slali na nas da nas napadaju”, rekla je ona.

Napadao Tepić na konferenciji za medije

Podsetimo, Lovreković se prethodnog meseca našao u centru pažnje javnosti kad je napao Tepić dok je ona na konferenciji za medije govorila o vezama klana Veljka Belivuka i vlasti Srpske napredne stranke.

Na pomenutom događaju, održanom u Pančevu, pojavila se grupa režimskih aktivista predvođenih Tomislavom Lovrekovićem, koji su najpre vređali Tepić, da bi je nakon toga Lovreković gađao kokoškom.

Marinika Tepić se pre gotovo tri godine preselila iz rodnog Pančeva u Novi Sad, jer je procenjeno da joj je ugrožena bezbednost. U pomenutom periodu u njenom rodnom gradu su se pojavili grafiti preteće sadržine – “Marinika, shvati nećemo stati”. Slične poruke bile su ispisivane tokom kampanje za Bregzit u Velikoj Britaniji, posle čega je ubijena laburistička poslanica Džo Koks koja se zalagala za ostanak Britanije u sastavu Evropske unije.

“Ja nisam nasumično otišla iz svog rodnog grada, već nakon upozorenja ljudi koji rade u policiji i koji me poznaju od malena. Oni su mi, videvši kako se stvari odvijaju nakon serije pretećih grafita, skrenuli pažnju da više nisu u stanju da mi garantuju bezbednost. Rekli su mi da će tako biti dokle god je visoki funkcioner SNS Branko Malović zadužen za Pančevo i ceo južni Banat”, rekla je Tepić svojevremeno u intervjuu za Nova.rs.

Drugi incidenti i ispadi Lovrekovića

Kad je tokom 2018. godine Narodna stranka u Novom Sadu organizovala peticuju protiv rušenja SPENS-a, Lovreković je zajedno s još jednim muškarcem, koji se predstavio kao Mihalio Janjić, vređao Borislava Novakovića i aktiviste Narodne stranke. Tom prilikom, Lovreković se unosio Novakoviću u lice, dok je poverenik Narodne ćutao. Kako incident ne bi prerastao u fizički obračun, intervenisala je policija koja je stala između njih i legitimisala Lovrekovića i Janjića.

U svrhu dokazivanja režimu i vlastima, Lovreković je tokom studentskih demonstracija “Protesti protiv diktature”, zajedno sa “Pokretom” organizovao kontraprotest, koji je, kako je tada navodio, bio usmeren protiv “Dinka Gruhonjića i homoseksualaca”.  Međutim, tom prilikom se nije proslavio odzivom, pa je tako na njegovom kontramitingu ukupno učestvovalo osam osoba.

Veliku pažnju javnosti Lovreković je izazvao i kad je u novembru 2018. godine u beogradskom Medija centru, u ime do tada nepoznatog Centra za medijski monitoring, predstavio istraživanje na osnovu kojeg je zaključeno da cenzure u Srbiji uopšte nema.

Pročitajte još...

Lovreković je tada, na osnovu analize, kako je naveo, sadržaja lista “Danas”, nedeljnika “Vreme” i “NIN”, kao i televizije N1, rekao da je ustanovljeno da postoji veliki prostor za kritiku, pa čak i da postoji diskriminatorski odnos.

“Priča o cenzuri je samo farsa kojom pokušava da se stvori nestabilna klima u Srbiji”, rekao je između ostalog, ovaj “medijski stručnjak”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare