Radomir Lazović Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pokret Ne davimo Beograd doneo je odluku da učestvuje na predstojećim izborima. Najveći fokus ovog pokreta biće izbori u Beogradu, gde, kako kažu, imaju najveću šansu da sruše vlast Srpske napredne stranke. U intervjuu za "Novu" jedan od aktivista NDMBGD, Radomir Lazović je rekao da veruje da će njihova organizacija napraviti zapažen rezultat u glavnom gradu Srbije, te da smatra kako je njegov kolega Dobrica Veselinović idealna osoba za gradonačelnika.

„Pre nekoliko meseci, mi smo odlučili da se spremamo za izbore kao da na njih izlazimo, uprkos tome što smo vodili veliki broj konsultacija, kako sa organima pokreta i članstvom, tako i sa ljudima do čijeg mišljenja nam je stalo. Održali smo preko 120 različitih komšijskih sastanaka, organizovali različite događaje na javnim prostorima, parkovima, krajevima i time smo okupili veliki broj podržavalaca našeg pokreta. Moramo da nadomestimo ono što je problem kod izbornih uslova – sloboda medija i izborna krađa. To ćemo uraditi tako što ćemo probati da dođemo kod svakog čoveka u svakom naselju Beograda i šire“, rekao je Lazović za „Novu“.

Pročitajte još...

Na pitanje da li su se dogovorili oko kandidata za gradonačelnika, naš sagovornik je rekao da on lično misli da bi najbolje rešenje za to mesto bio Dobrica Veselinović, ali da će njihova skupština doneti konačnu odluku.

„Moje lično mišljenje je da je za takvu poziciju najbolji Dobrica Veselinović. Međutim, kao što se na svim ovim odlukama koje smo donosili oglasila Skupština Ne davimo Beograd, tako će biti i u ovom slučaju. Skupština će odlučiti da li ćemo ići sa jednom osobom, kao kandidatom ili ćemo na beogradskim izborima predstaviti tim ljudi“, naveo je Lazović.

Kompletan intervju sa aktivistimo Ne davimo Beograd čitajte u sutrašnjem izdanju dnevnog lista „Nova“.

BONUS VIDEO Lazović: Organizovani kriminal nam vodi državu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar