U Skoplju je održan regionalni sastanak Partija evropskih socijalista, a ovaj skup Milica Đurđević Stamenkovski iskoristila je da optuži predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa da je na "istoj strani sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem". U svom odgovoru, objavljenom na društvenoj mreži X, Đilas je naveo da se tokom boravka u Skoplju nije video sa predsednikom Vlade Kosova za razliku od Vučića koje to učinio tokom boravka u Njujorku.

PROČITAJTE JOŠ....

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski navela je da je „krajnje neodgovoran potez“ predsednika SSP, to što je, kako je navela, učestvovao zajedno sa Kurtijem na panel diskustiji u Skoplju, posebno imajući u vidu trenutak u kome se susret odigrava. Ona se referisala na činjenicu da je nedavno održana sednica Saveta bezbednosti UN o Kosovu na kojoj je učestvovao njen potencijalni kaolicioni partner iz SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đurđević Stamenkovski je dodala i da ne isključuje mogućnost da se ovim susretom šalje poruka „ako Vučić neće da prihvati Кurtijeve ultimatume, ima ko hoće, i to u roku od odmah“.

Reagujući na ovu izjavu, Đilas je naveo da su upravo „Zahvalnica“ (kako naziva Đurđević Stamenkovski od momenta kad je objavljeno da postoji mogućnost da uđe u novu Vladu Srbije, uprkos tome što njena stranka u koaliciji sa Dverima nije prešla cenzus na izborima) i Vučić na istoj strani sa Kurtijem.

„Sa Kurtijem se video Vučić (u Njujorku). Ja u Skoplju nisam video Kurtija, jer se nije pojavio na panelu. Ono što sam rekao je javnosti dostupno. Na temi Kosova rekao sam da je ključna reč pomirenje u regionu, pomenuo Deklaraciju o pomirenju SSP-a iz 2019.godine, izrazio žaljenje zbog poginulih u Banjskoj i srpske i albanske dece koja su ostala bez očeva. Založio se za normalizaciju odnosa u oblastima zdravstva, obrazovanja, kulture, privrede, sporta i osudio zabranu korišćenja dinara i to što Kurtijevi gradonačelnici na severu, izabrani sa 3 odsto glasova, ne podnesu sami ostavke već ponižavaju Srbe terajući ih da potpisiju peticije za njihovu smenu i da se sprovodi referendum.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare