Janko Veselinović iz Pokreta za preokret započeo je večeras štrajk glađu, a kao razloge da se odluči na ovakav korak navodi "pokradene izbore".

„Odluka uopšte nije bila teška. Ovi izbori nisu ni pokradeni, ni oplačkani, ovo je pravo razbojništvo koje se do sada nije desilo. Ovakvo razbojništvo u političkom smislu nije se desilo i zaslužuje krivični progon. Mi smo do sada protestovali, šetali, pisali pisma, sada štrajkujemo glađu“, objašnjava Veselinović.

Komentarišući ćutanje institucija na štrajk glađu koji vode poslenici opozicije koji se od ponedesljka nalaze u zgradi RIKa-a, Veselinović ističe:

„Neka ćute. Neka oni ćute koliko god hoće, mi ćemo sve jače i jače biti u stavu da tražimo ispunjene svih zahteva. I koliko god oni budu ćutali mi ćemo biti sve glasniji. To što će se zavući u mišiju rupu i pokušati da zamajavuju narod kroz priče da su ovo bili najregularniji izbori do sada i smejati se svima nama u lice cinično – pa to neće proći. Koliko god oni ćutali mi ćemo biti sve uporniji.“

Kako kaže, izborna pljačka se nije desila samo na dan izbora.

„Pljačka je bila kontinurana i na dan izbora se verifikovala“, ističe.

Kako najavljuje, za sutra je najavljen veliki protestni skup i poziva sve građane koji žele da im se pridruže.

BONUS VIDEO: Željko Veselinović za Danas o štrajku glađu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar