Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je danas, na sednici Skupštine Srbije, da "ekipa koja vodi Viši javno tužilaštvo u Beogradu sve više liči na organizovanu kriminalnu grupu".

Ona je rekla da je Nenad Stefanović, šef VJT, poznat kao progonitelj političkih nepodonih i po montiranju procesa.

Pročitajte još...

„Pitam da li će nadlženi ispitati da li je Stefanović iznuđivao novac od pripadnika građevinske mafije u zamenu za nikakve ili mlake istrage protiv njih. Koje mehanizmi nadležni imaju da informacije na ovo pitanje saznaju uopšte. Ko je taj koji će istraživati ovog čoveka na ovako visokoj poziciji“, pitala je ona.

Tepić je postavila pitanje da li će neko ispitati navode iz teksta BIRN-a o sukob interesa Stefanovićeve zamenice, Brankice Marić.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde osvrnula se i na rad tužiteljke Željke Nikolaidis.

„Šta je nju kvalifikovalo da postane šef Odeljenja za borbu protiv korupcije u VJT? Tužiteljka koja je inače poznata po progonu policijskog inspektora Slobodana Milenkovića, koji je otkrio ‘Jovanjicu’. Ona ga je ispitivala držeći šolju BIA na svom stolu, što je nedozovoljeno. Iako znamo da je upravo Predrag Koluvija, prvooptuženi za Jovanjicu, bio sponzor BIA, a da je među uhapšenima nekoliko pripadnika BIA. Da li je tačno da je poznanik Predraga Koluvije, aktuelni ministar policije i bivši direktor BIA, Bratislav Gašić, novom sistematizacijom u beogradskoj policiji priprema smenu upravo inspektora Slobodana Milenkovića, čoveka koji je razotkrio ‘Jovanjicu’. On i njegove kolege više od godinu dana trpe progon, a sada, kako saznajemo, novo sistemazijacom u MUP-u se priprema njegova smena“, kaže Tepić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar