Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je slučaj oko afere "Kentkart" u Tužilaštvu preuzela Tatjana Mitrović, zbog čega je prema njenim rečima, uverena da će cela afera oko nameštanja tendera koje je naumio šef kabineta Aleksandra Šapića dobiti epilog "tresla se gora, rodio se miš".

„Zašto sam uverena da bi cela afera ‘Šapićev kabinet’ o pokušaju nameštanja javne nabavke mogla da završi kao – tresla se gora, rodio se miš. Pošto smo saznali kom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu je dodeljeno da vodi istragu. Radi se o Tatjani Mitrović, koja se neslavno proslavila najpre u tužilačkim krugovima, dakle u sopstvenoj profesiji, te zato sada brinemo za epilog i ove afere“, rekla je Tepić i dodala:

„Naime, Mitrović se ‘proslavila” u predmetu okrivljenog policajca Aleksandra Purkovića, koji je uhapšen zbog odavanja službenih informacija, odnosno za krivično delo zloupotreba službenog položaja. A onda je tužiteljka Mitrović uradila nešto što je apsolutno nedozvoljeno za ovo krivično delo, a to je da je za Purkovića primenila oportunitet. Za istog Purkovića za kog se onda ispostavilo da je policajac saradnik Belivuk klana“, istakla je potpredsednica SSP.

Marinika Tepić Foto: Stranka slobode i pravde

Ona je dodala da je Mitrović vodila istrage u još nekim važnim predmetima, koje prema rečima Tepić „tapkaju dugo u mestu bez ikakvog napretka, a kamoli epiloga“.

„Što takođe navodi na sumnju i odluku da rukovodioci VJT Nenad Stefanović i Brankica Marić baš njoj dodele istragu i o ovoj aferi. Prema našim saznanjima, tužiteljka Mitrović važi za izrazito neupadljivu, kojoj ne smeta da radi isključivo po nalozima Brankice Marić. Tako da i tužilac Stefanović i tužiteljka Marić znaju zašto su baš njoj dodelili ovako važan predmet od izuzetnog interesa za javnost, a znamo i mi i razotkrivaćemo ih dalje“, zaključuje Tepić.

Pročitajte još...

Podsetimo, kako je Nova ranije objavila, nakon što je Više javno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je formiralo predmet u slučaju Nenada Milanovića, šefa kabineta gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, koji je snimljen kako predstavnicima turske kompanije Kentkart nudi nameštanje tendera, naredba koji je izdao prvi čovek tog tužilaštva Nenad Stefanović, navela je deo javnosti da posumnja da je po sredi još jedna pravosudna farsa i bacanje peska u oči uznemirenim građanima.

Naime, kako je za „Novu“ ranije objasnio dobro obavešten izvor, otvaranje predmeta, odnosno predistražnog postupka uobičajno je u tužilačkoj praksi u ovakvim situacijama. Ono što se pak, kosi, kako sa redovnim postupanjem, tako i sa zdravim razumom, jeste činjenica da je Stefanović uputio naredbu Gradu Beogradu da mu se dostave podaci i sva raspoloživa dokumentacija u vezi sa ovom aferom, umesto da je takav nalog izdao – policiji.

Bonus video: Grad usvojio odluku o raskidu sa Kimkartom, Šapić k’o Brus Li

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar