Aleksandar Vučić Foto: Printscreen Prva Tv

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je komentarišući dešavanja na Šodrošu u Novom Sadu rekao da oni ne grade "privatnu prćiju", već, kako je naveo, most koji spaja auto-put E-75 sa Rumom i Šapcom, ocenjujući tu saobraćajnicu kao "ključnu komunikaciju za ceo sever Srbije". On je ponovio da je "napravio najveću grešku" u slučaju odustajanja od eksploatacije litijuma, odnosno projekta "Jadar" kompanije Rio Tinto.

„Niko nije želeo da kaže da taj most je predviđen Generalnim urbanističkim planom još iz 1951. godine, postoji u arhivskoj građi, a 71 godinu ga niko nije izbacio iz GUP-a. Šta oni da znaju o mostovima kad njih to nije zanimalo. Mi gradimo most, a ne privatnu prćiju“, rekao je Vučić za TV Prvu.

„Ne može most? A što? Zato što ja šetam kuče tu. Sad imamo ‘antimostare'“, dodao je Vučić o protestima.

On je ekološke proteste u Srbiji uporedio sa nedavnim incidentom u Britanskom nacionalnom muzeju, kada su aktivisti koji se protive fosilnim gorivima bacili paradajz čorbu na sliku Van Goga „Suncokreti“.

„Videli ste kakvih ludaka ima u svetu, shvatio sam da ludilo počinje da pobeđuju u svetu… Pojavile se dve budale, neznalice neke koje protestuju protiv uglja, kao i ovi ovde što su protestovali protiv litijuma i uglja na Gazeli, pa zaustavljali auto-put. Narod mislio da su to fini ljudi koji čuvaju našu Srbiju, a oni je uništili tim odlukama i ceo život ću to da ponavljam da sam napravio najveću grešku“, rekao je Vučić.

„Ta slika je bila kulturno dobro celog čovečanstva, a sada zbog te dve budale, ceo svet mora da trpi… Sada svi moramo da trpimo jer ne može da se gradi most zato što je unuk Jevrema Brkovića odlučio da pravi gluposti svakog bogovetnog dana. Nećete most? Nema problema“, dodao je Vučić.

„Imamo ‘antimostare’, ‘antiputare’, a cena litijuma skočila na 76.000 dolara po toni“, rekao je Vučić koji se u tom trenutku uhvatio za glavu.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen Prva Tv

„Kakvi smo mi… Šta smo mi sebi uradili… A cena je bila 4.000 dolara pre deset godina zbog glupih odluka i dodvoravanja raznim tim stručnjacima sa društvenih mreža“, dodao je još predsednik Srbije.

Aleksandar Vučić Foto: Printscreen Prva Tv

BONSU VIDEO – Da li opština Rekovac pomaže Levčanima u odbrani zemlje od litijuma

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar