Foto: Kosovska policija

Oko 1.6 miliona evra, oko 74 miliona i 700 hiljada dinara, oko 19 hljada i 500 franaka, oko 13 hiljada američkih dolara uz 40 australijskih dolara i dokumentaciju zaplenjeno je u sinhronoj akciji Kosovske policije i kosovske poreske službe danas na severu Kosova. Istovremeno zatvoreno je 5 filijala Poštanske štedionice i Uprava za trezor Ministarstva Republike Srbije.

Petar Petković potvrdio je da se radi o zatvaranju institucija Republike Srbije na Severu a ne „samo proterivanju dinara“, okarakterisavši akciju kao nasilnu; ali za razliku od njegove tvrdnje da u Poštanskim štedionicama i Trezoru nisu zatečeni dinari, Kosovska policija tvrdi suprotno, saopštivši cifre o zaplenjenom novcu uz fotografije.

U saopštenju policije ponovljeno je da je zatvoreno „6 filijala takozvane ‘Poštanske Štedionice’ na severu zemlje a zvanični znak sa njih skinut“, piše Kossev.

U pitanju je 5 filijala banke Poštanska štedionica u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku uz glavnu filijalu u Mitrovici, a šesta je Uprava za trezor Ministarstva finansija Republike Srbije u Kosovskoj Mitrovici.

Policija u saopštenju dodaje da će se „sve policijske akcije sprovoditi u saradnji i koordinaciji sa vlastima za sprovođenje zakona“.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare