Relja Ognjenović Foto:pio.rs; instagram/relja.ognjenovic

Nedavno izabrani direktor PIO fonda Relja Ognjenović, u jakni sa obeležjem SNS, obilazi članove Srpske napredne stranke i deli televizore, veš mašine i frižidere. Kako je napisao Ognjenović na Instagramu, reč je o donaciji članovima ove stranke koja se finansira iz sad već dobro poznatih "ličnih sredstava"... Istih onih iz kojih odbori SNS mesecima unazad dele drva za ogrev, sredstva za ličnu higijenu i razne druge potrepštine...

„Кao predsednik MO Banjica i član Glavnog odbora SNS-a, danas sam zajedno sa aktivistima obilazio naše članove na Banjici i tom prilikom smo im podelili belu tehniku koju smo obezbedili iz sopstvenih sredstava“, napisao je Ognjenović na Instagramu uz snimak na kojem se vidi kako iz kombija sa stranačkim kolegama iznosi televizor, veš mašinu, frižider… i unosi u kuće članova SNS.

„Кomšije sa Banjice, koji su verni SNS-u već dugi niz godina, obradovali su nam se najviše jer znaju da nikada nisu bili zaboravljeni. Nemerljiv je osećaj da nekome pomažete, da o nekome brinete i da to ljudi cene. Neka i ovogodišnje druženje uvek bude u znaku činjenja i istrajnosti da nam svima bude što bolje“, zaklljučio je Ognjenović.

Ovu praksu novoizabrani direkor PIO fonda ima već dugo.

Tako je i u novu godinu ušao sa „novim entuzijazmom i starom željom da brinemo o našim sugrađanima“, kada je obilazio porodice u Mesnom odboru Zuce i tom prilikom, zajedno sa članovima MO Zuce, donirao pakete sa namirnicama i hemikalijama. 

Sve je to, kako kaže, obezbeđeno iz „sopstvenih sredstava“ – da bi „pomogli njihovom kućnom budžetu“.

„Osim što smo obradovali naše komšije, bila je ovo prilika i da porazgovaramo sa ljudima i da ih saslušamo. Svi su nas rado ugostili u svojim domovima a izrazi zahvalnosti koje smo videli na njihovim licima jasno su nas uverili da im svaki znak pažnje znači, a najviše što nisu zaboravljeni. Trudićemo se uvek da im na neki način pomognemo jer je njihovo zadovoljstvo naš osnovni cilj“, napisao je Ognjenović na Instagramu. 

Nije govorio ništa o tome da li je jedan od ciljeva ovakvih akcija i obezbeđivanje sigurnog glasa na nekim sledećim izborima.

Delio je Ognjenović nedavno i drva za ogrev i to s podignuta tri prsta…

Istakao je i da članovi SNS ne moraju da brinu da li će zima biti duga i hladna.

„Privodimo godinu kraju. Obeležili smo je radom, velikim trudom i zalaganjem. Naš uspeh utoliko je veći kada smo u mogućnosti da pomažemo našim sugrađanima. Tako smo danas dan proveli razvozeći ogrev našim članovima. Кad znamo da smo za još 20 porodica obezbedili da ne brinu da li će zima biti duga, onda smo sigurni da iza nas u ovoj godini ostaju velika dela. Zajedno gradimo mostove među ljudima i ostvarujemo glavno načelo Srpske napredne stanke @sns_srbija i predsednika @avucic , a to su mir i stabilnost“, napisao je Ognjenović uz fotografije sa još jednog „darovanja“ drva.

Članovi SNS, za razliku od onih koji to nisu, mogu da računaju i na pomoć za sanaciju na krovu…

Nedavno smo Zoranu Кrstiću obećali pomoć kako bi sanirao krov na svojoj kući. Danas smo to obećanje i ispunili i obezbedili materijal za sanaciju. Zadovoljni smo što Zoran i njegova porodica zimu dočekuju bez bojazni da će im kiša i sneg stvarati probleme u kući, a to je velika briga koja tišti ljude i donosi velike probleme. Naše malo za nekoga je mnogo, a naša snaga i moć ogledaju se upravo u izrazima humanosti za one koji su nemoćni, a vredni i pošteni“, napisao je Ognjenović.

Kad se sve sabere, to SNS malo uopšte nije malo, a s obzirom na to da ovakvu praksu ima gotovo svaki odbor SNS,  postavlja se pitanje kolika su ta lična sredstva i odakle dolaze…

Inače, novopostavljeni direktor PIO fonda jedan je od mladih kadrova Srpske napredne stranke, koji je javnosti postao poznat kada je postao član Veća za saobraćaj opštine Voždovac, uprkos tome što njegova stručna sprema (fizioterapeut) nema dodirne tačke sa pomenutim poslom.

Na to mesto postavljen je 2014, kada je imao 24 godine, a kao obrazloženje za ovu odluku opština Voždovac je na sajtu navela da je on imao iskustvo popisivača 2011. godine i da je dva puta po tri meseca stažirao u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i Zavodu za zaštitu radnika MUP-a.

Ognjenović ubrzo nakon toga postaje i član veća opštine Voždovac, a 2015. stiče zvanje „diplomiranog ekonomiste“ tako što završava Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Ognjenović je inače, dok su se građani Srbije borili sa epidemijom koronavirusa i vanrednim stanjem, ispred PIO fonda potpisao ugovor vredan 180 miliona dinara sa firmom Aseko, čiji je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić.

BONUS VIDEO: Kako je 32godišnji najbolji drug predsednikovog sina postao direktor PIO fonda 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare