Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/pio.rs

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje dobio je novog direktora, a Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja novog sekretara. Na te pozicije dovedeni su SNS kadrovi koji su javnosti već poznati - Relja Ognjenović i Krsto Janjušević.

Vlada Srbije donela je rešenje o davanju prethodne saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora PIO fonda u kom se navodi:

„Daje se prethodna saglasnost na Odluku o imenovanju Relje Ognjenovića za direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje 08/3 broj 022.1-1/62 koju je doneo Upravni odbor Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na sednici od 1. decembra 2022. godine“.

Pročitajte još:

Ognjenović, jedan od mladih kadrova Srpske napredne stranke, ranije je bio zamenik direktora PIO fonda, a u javnosti je postao poznat kada je postao član Veća za saobraćaj opštine Voždovac, uprkos tome što njegova stručna sprema (fizioterapeut) nema dodirne tačke sa pomenutim poslom.

Na to mesto postavljen je 2014, kada je imao 24 godine, a kao obrazloženje za ovu odluku opština Voždovac je na sajtu navela da je on imao iskustvo popisivača 2011. godine i da je dva puta po tri meseca stažirao u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju i Zavodu za zaštitu radnika MUP-a.

Ognjenović ubrzo nakon toga postaje i član veća opštine Voždovac, a 2015. stiče zvanje „diplomiranog ekonomiste“ tako što završava Visoku školu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo. Ognjenović je inače, dok su se građani Srbije borili sa epidemijom koronavirusa i vanrednim stanjem, ispred PIO fonda potpisao ugovor vredan 180 miliona dinara sa firmom Aseko, čiji je jedan od direktora brat premijerke Ane Brnabić.

Krsto Janjušević, naprednjak iz Priboja koji raspušta lokalne odbore u jugozapadnoj Srbiji i bira njihove poverenike, imenovan je za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, takođe rešenjem Vlade Srbije koje je doneto 15. decembra.

Pored toga što „vedri i oblači“ u ovom delu zemlje, Janjušević je u žižu javnosti dospeo i u maju ove godine kada TV Mix iz Kraljeva nije dobila sredstva na medijskom konkursu. Kako je jedna od novinarki ove televizije ispričala tada za Cenzolovku, Janjuševića smatra direktno odgovornim, budući da je ranije zahtevao uklanjanje jedne emisije, te u razgovoru s njom rekao da on odlučuje o raspodeli sredstava na konkursu.

Inače je od 2016. godine bio narodni poslanik u tri saziva Narodne skupštine, a mandat mu je prestao imenovanjem na novu dužnost.

Podsetimo, nedavno je i TV voditelj, sin Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića i narodni poslanik SNS Lav Grigorije Pajkić izabran za državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

BONUS VIDEO Vućić o odlascima iz SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare