Foto: Nova-Da se struka pita

Listu „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“ svojim potpisom podržali su redovni članovi Srpske akademije nauka i umetnosti Dušan Teodorović i Velimir Radmilović.

„Podržavam sve organizacije koje se bore protiv Aleksandra Vučića, a posebno podržavam koaliciju „Srbija na Zapadu“, zbog toga što se slažem sa osnovnim načelima ove liste. Smatram da Srbija mora ući u Evropsku uniju, a pre toga u NATO savez, a takođe se mora nastaviti borba za izgradnju institucija ove zemlje i ljudska i manjinska prava“, izjavio je Dušan Teodorović.

Akademik Velimir Radmilović izrazio je lično zadovoljstvo što učestvuje u ovakvoj jednoj akciji i poručio da je ovo prvi put da na javnoj i politickoj sceni imamo ovako eksplicitan stav koji daje odgovore na vekovne probleme Srbije.

Lista „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“, koju čine Nova D2SP, LIBDEM, GDF i GLAS, juče je predstavljena na konferenciji za štampu, a do sada je podrška već stigla od brojnih uglednih pojedinaca kao što su, između ostalih, pisci Filip David i Svetislav Basara, novinari Boško Jakšić, Milojko Pantić i Rade Radovanović, istoričar Milivoj Bešlin, peofesori Jovan Komšić i Žarko Korać, advokatica Tanja Petovar, advokati Sead Spahović, Rade Terzić i Slobodan Ružić, kao i brojna druga imena iz sfere politike, umetnosti, kulture, medija i sporta, navodi se u saopštenju ove stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar