Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

U Beogradu je, u prostorijama stranke "Nova - Da se struka pita" predstavljena lista "Srbija na Zapadu - Da se struka pita", za predstojeće vanredne parlamentarne izbore.

Naziv liste čiji predstavnici su počeli prikupljanje 10.000 potpisa i pozvali građane da ih podrže je „Zoran Vuletić – Nemanja Milošević – Srbija na Zapadu – Da se struka pita – Vladimir Kovačević“, rečeno je na konferenciji za novinare.

Podržali su je brojne javne ličnosti a među njima i, kako je rečeno, Filip David, Aleksandar Kraus, Svetislav Basara, Milojko Pantić, Žarko Korać, Dinko Gruhonjić, Boško Jakšić, Nenad Prokić…

Vuletić je lider Građanskog demokratskog foruma, a Milošević organizacije „Glas“, pored kojih se, novinarima obrati i lider organizacije Liberali i demokrate Đorđo Žujović, inače nekadašnji funkcioner Liberalno demokatske partije.

Foto: BETAPHOTO/MILAN ILIC

Kovačević, predsednik stranke „Nova – Da se struka pita“ je naglasio značaj okretanja Srbije ka Zapada ali i, kako je naveo, „ekonomskog patriotizma“, razvoja domnaće privrede i zaustvaljanje inflatornog toka.

„Nije važno koliko je plata velika u evrima, već šta za nju možete da kupite“, rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, reforme institucija, borba protiv korpucije i kriminala, obezbeđivanje bezbednosti građanima…su samo neke od teme kojima će se baviti u preizbornoj kampanji.

Milošević je naglasio da okupljeni žele da Srbija bude punopravni član EU a ne da, kako je kazao, bude na putu ka EU.

Smatra i da Srbija treba da bude član NATO, te da, u regionu, vodi dobrosusedsku poltiku, bez ikavog meštanja u unutrašanje stvari drugih kao i bez teritorijalnih pretenzija.

Pročitajte još

Žujović je izrazio zadovoljstvo zbog okupljanja građanskih snaga dok je Vuletić ukazao na značaj evroatlanske opcije za koje se zalažu, te je nazvao „alternativom politici Srbije“.

Vuletić smatra i da Srbija „ima zamagljen put ka EU“, te je podsetio i da Ustav Stbije nije doneo aktuelni predsednik Srbije, več, kako je kazao, su to 2006, 2007 i 2008. uradili „neki drugi“.

Prema njegovim rečima, zbog toga sadašnje generacije „udaraju glavom u kosovski zid“.

Smatra i da Regulatorno telo za elektronske medije mora da bude smenjeno, i a da su u toj oblasti potrebni novi zakoni.

Basara i Pantić su i na konferenciji za novinare podržali listu „Srbija na Zapadu“.

BONUS VIDEO Izbori 2022. vs izbori 2023: Ima li razlike? 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar