Foto:Screenshot/TikTok/aleksandar.jerkovic

Sukob između nosioca beogradske liste “Mi - glas iz naroda” Aleksandar Jerkovića i ostatka predstavnika te liste ne jenjava već danima. Dojučerasnji saborci unakrsno se optužuju za cepanje koalicije, a danas je Jerković na svom TikTok nalogu objavio snimak koji je nastao tokom predaje potpisa za decembarske izbore, za koji tvrdi da je to dokaz čijom krivicom je došlo do raspada koalicije.

Nosilac beogradske liste “Mi – glas iz naroda” Aleksandar Jerković jedan je od odbornika na kom se koplja lome kada je u pitanju formiranje vlasti u Beogradu, objavio je na svom TIkToku nalogu snimak sukoba između njega, Branimira Nestorovića i drugih članova pokrete “Mi – glas iz naroda”.

Snimak koji je objavio na društvenoj mreži TikTok datira od noći u kojoj je lista “Mi – glas iz naroda” u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) predavala potpise za kandidaturu na izborima koji su održani 17. decembra prošle godine.

Na početku video zapisa, Jerković je iz Moske, gde se nalazi već danima poručio da će se gledaoci u nastavku snimka uveriti ko je kriv za raspad koalicije.

“Pošto „Mi, glas iz naroda“ optužuje pokret generala Delića za postizbornu prostituciju pogledajte ovaj snimak i sami se uverite kada, na koji način i zbog koga je došlo do raspada koalicije”, poručio je Jerković.

Na snimku se potom vidi Jerković na vratima stare zgrade Narodne skupštine gde se nalazi i RIK kako poziva svoje saradnike, koji u rukama nose kutije u sa prikupljenim potpisima za beogradske izbore, da uđu u zgradu uz reči „idemo, ljudi, ajde“.

Jerković je potom prišao nosiocu parlamentarne liste “Mi – glas iz naroda” Branimiru Nestoroviću, izljubio ga i čestitao na predaji republičke i liste za Beograd. U tom trenutku jedna članica pokreta rekla je da beogradsku listu ne predaju, što je Jerkovića iznenadilo.

“Kako ne predajemo, zašto ne predajemo?”, upitao je Jerković dok mu je članica odgovorila „zato što si upropastio“.

Jerković je nastavio sa pitanjima: „Kako sam upropastio?“.

Zatim se čuje: „E nećemo sad o tome“.

Međutim, Jerković i dalje nastavlja: “Ajdemo, ljudi, da predamo za Beograd pa šta ćemo sa ovih 3.500 ljudi.”

Nastalo je komešanje među okupljenima, a zatim se Jerković okrenuo ka kameri i upitao: “Zašto nećemo? Građani Srbije, čuli ste da nećemo. Ovde se nešto ozbiljno dešava”.

PROČITAJTE JOŠ:

Na to se iz pokreta „Mi“ začulo: „Dobili smo prvog provokatora“.

Nakon što je završen snimak iz RIK-a Jerković se ponovo obratio.

”Sada kada ste se uverili ko je hteo da proda volju naroda, ko je hteo da izigra poverenje birača i ljudi koji su davali potpise za njihovu kandidaturu, nemam nikakav problem da se izađe i na nove izbore”, kazao je Jerković.

Video zapis koji je Jerković pustio, zapravo je njegova reakcija na izjave Aleksandra Pavića, jednog od osnivača „Mi, glas iz naroda“, koji je prvi rekao da je sukob sa Jerkovićem počeo mnogo pre izbora, a kulminirao prilikom predaje potpisa za listu za parlamentarne izbore.

Jerković – odbornik od kog zavisi većina u Beogradu?

Aleksandar Jerković mogao bi da bude jedan od odbornika koji će dati podršku koaliciji SNS i SPS za formiranje vlasti u Beogradu, a sumnju na to bacio je njegov poziv Branimiru Nestoroviću za sastanak na kom bi razmatrali kako dalje delovati u glavnom gradu.

Nakon tog poziva usledio je i javni poziv predsednika privremenog organa Aleksandra Šapića odbornicima sa liste „Mi – glas iz naroda“ da razgovaraju o potencijalnoj saradnji, što je pojačalo sumnju.

Potom je pokret „Mi“ u saopštenju za medije naveo da neće uću u koaliciju sa strankama vlasti, ali su tom prilikom odbili i sastanak na koji je Jerković pozvao.

Nakon svih ovih javnih poziva rasplamsao se sukob između dojučerasnjih saboraca. Jedan od osnivača pokreta „Mi“ izjavio je da u toj organizaciji nemaju poverenje u Jerkovića i da bi on jedini mogao sa njihove liste da podrži vlast u Beogradu.

Prema saznanjima portala Nova.rs Jerković se već uveliko dogovorio sa Šapićem oko podrške u Beogradu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare