Vladimir Đukanović Foto: E-Stock_dusan_milenkovic

Narodni poslanik SNS Vladimir Đukanović oglasio se u vezi sa havarijom koja se sinoć dogodila u Kolubari i upitao je hoće li ministarka Zorana Mihajlović zbog toga da podnese ostavku, ili će Vlada morati da zatraži njeno razrešenje.

Još jedna havarija desila se sinoć u RB Kolubara kada je goreo veliki bager, odnosno odlagač jalovine koji je kupljen još 2018. godine. Vatrogasci su se borili sa vatrenom stihijom do pola dva ujutru, a ceo proces je bio otežan zbog toga što ne postoji pristupni put do ovog bagera.

Budući da je ovo samo jedna u nizu havarija koje su pogodile energetski sistem Srbije, poslanik i istaknuti stranački funkcioner SNS Vladimir Đukanović rekao je da odgovornost mora da snozi ministarka Zorana Mihajlović.

„Hoće li tužilaštvo uhapsiti nekog za učestale havarije u Kolubari? Ima li neke istrage? Hoće li ministarka podneti ostavku ili Vlada da zatraži njeno razrešenje? Gde se izgubila reč ‘odgovornost’? Ubeđen sam da su havarije namerno izazvane, voleo bih da nisam u pravu“, objavio je Đukanović na Tviteru.

Još uvek se ne zna šta je bio uzrok požara u Kolubari, a još manje se zna ko će preuzeti odgovornost za nestručnost zbog koje su dovedeni opasnost kako radnici, tako i svi građani Srbije koji direktno zavise od postrojenja u ovoj fabrici.

Bonus video: Požar u rudarskom basenu Kolubara

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare