Vladimir Đukanović i Ana Brnabić Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Poslanik vladajuće Srpske napredne stranke, Vladimir Đukanović, uputio je na društvenoj mreži Tviter poruku svojim stranačkim kolegama, rekavši da mu se "ne javljaju ako letuju u Hrvatskoj".

Đukanović, poznat po nacionalističkim ispadima, posle kojih se kaje, poput one o „denacifikaciji Balkana“, ovoga puta je pozvao svoje stranačke kolege da ne letuju u Hrvatskoj ili će, kako kaže, prekinuti svaku komunikaciju sa njima.

Pročitajte još...

„Svako ko je član SNS, a plaća turističke aranžmane, vezove i tome slično u Hrvatskoj, nema potrebe da mi se javlja, niti sa mnom da se pozdravlja. Dakle, podvlačim, ko uplati tamo letovanje, ima vez za čamac, jahtu… Nema razloga takav sa mnom da razgovara. Nemam šta sa njim da pričam“, napisao je Đukanović.

Na pitanje da li to znači da neće razgovarati sa premijerkom Srbije, Anom Brnabić, koja letuje u susednoj državi, Đukanović je pokušao da se ogradi, rekavši da može da razume one koji tamo imaju porodičnu kuću.

Podsetimo, Đukanović je nedavno morao da se izvinjava javnosti zbog tvita u kom je napisao da mu se “čini da će Srbija biti prinuđena da krene u denacifikaciju Balkana”. On je naveo da je bio “strašno neodgovorna osoba, da je tvit napisao “više u šali onako”, te da je napravio ogroman problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji.

“Ja sam dužan kompletno javnosti ovde da se izvinim. Bio sam strašno neodgovorna osoba. Prijvatam to. Napisao sam jedan tvit više u šali onako, napravio sam veliki problem Aleksandru Vučiću i svojoj zemlji zbog tvog tvita”, naveo je Đukanović.

On je rekao da prihvata odgovornost i da moramo sada potpuno da slušamo državno rukovodstvo.

“Moja strašna greška je moja neodgovornost. Moramo sad da budemo potpuno odgovorni, moramo da potpuno slušamo državno rukovodstvo i probamo da ne dođe do sukoba”, naveo je Đukanović na TV Pink.

BONUS VIDEO: Pogledajte gde je letovala premijerka Brnabić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (4)