Glumica Danica Maksimović održala je večeras govor podrške protestima protiv nasilja na zatvaranju 68. Strerijinog pozorja u Novom Sadu.

Maksimović se na kraju dodele nagrada obratila publici i pomenula uvrede, klevete i neistine koje su im poslednjih dana uputili predstavnici vlasti o ogromnim honorarima u serijama, a pravi razlog napada je učešće glumaca u protestima protiv nasilja.

„Zar je to nešto zabranjeno, da li je to nešto što je ružno, ja bih rekla da ne. Videli ste i sami koliko truda je potrebno za jednu predstavu, koliko svi mi izgaramo, to su dani i meseci, probe i probe, znoja i krvi bukvalno na tim scenama i, mi se ne žalimo, idemo dalje“, rekla je ona.

Zatim je zamolila publiku da pomogne glumcima koji su meta napada ovih dana.

„Bar onoliko koliko smo mi sa svojim srcima, snagom i energijom upućeni vama, očekujemo tu sinergiju, da nam bar toliko pomognete da izađemo čisti i nadam se ne tako ukaljani kako se priča“, rekla je Maksimović i zamolila publici za „jedan aplauz za sve divne ljude i umetinike koji to rade“.

Publika je u znak podrške ustala i aplaudurala skoro minut.

„Ovo se zove ljubav i to želimo da širimo, samo ljubav i umetnost“, rekla je Danica Maksimović.

Podsetimo, u Beogradu je večeras održan peti protest „Srbija protiv nasilja“. Više destina hiljada građana prošetalo je ulicama grada napravivši prsten oko Predsedništva Srbije dok se Beogradom orilo „Vučiću, odlazi“. Na protestu su govorili glumci Hadži Nenad Maričić, Dragan Bjelogrlić, Ceca Bojković, voditelji Ivan Ivanović i Zoran Kesić, kao i sin Stanike Gligorijević i pretučeni rudar iz Žagubice.

BONUS VIDEO: Marš na Andrićev venac: Neverovatni prizori na ulicama Beograda, građani upalili svetlo ispred Predsedništva