Ivica Dačić, 11. Kongres Socijalističke partija Srbije Foto:TANJUG/ TARA RADOVANOVIC

Komentarišući to što je ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko napustio kongres SPS zbog video poruke opozicionog grčkog političara Aleksisa Ciprasa, predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da je ta stranka deo evropskih socijalista i da "ne može da cenzuriše goste".

SPS je deo evropskog socijalističkog pokreta. To što je Cipras rekao je benigno u odnosu šta bi rekli drugi, izjavio je Dačić, prenosi N1.

Dodao je da to što je izjavio Cipras, nije i njegov stav.

„Nije to moj stav, ali mi ne možemo da cenzurišemo naše goste, niti šta će oni da kažu da se neko ne bi naljutio“, naglasio je Dačić.

Prema njegovim rečima, narativ o ratu u Ukrajini je u ovom trenutku takav.

„Mi smo suverena zemlja i vodimo suverenu politiku“, kazao je Dačić.

Podsetimo, ruski ambasodor Aleksandr Bocan-Harčenko rekao je da je bio prinuđen da na samom početku napusti kongres SPS zbog video poruke „grčkog opozicionara Ciprasa“, prikazane učesnicima.

„Grk je krenuo sa potpuno neosnovanim, lažnim optužbama na račun Rusije, počeo je blatiti moju otadžbinu“, naveo je ambasador.

Cipras je poslao video snimak u kojem je praktično na samom početku rekao da je nezakonita invazija Rusije na Ukrajinu uzrokovala stotine mrtvih.

„Želeo bih da pozdravim prijatelja Ivicu Dačića, srećno. Danas više nego ikada, rat se rasplamsao u Evropi nezakonitom invazijom Rusije na Ukrajinu i uzrokovao je stotine mrtvih i milione izbeglica. Danas, kada se energetska i ekonomska kriza pogoršava, kada se šire nejednakosti, gde ekstremna desnica vlada Evropom, sve progresivne snage treba da se ujedine svoje glasove i povedu zajedničku borbu“, naveo je Cipras.

Bonus video: SPS: Novi početak, a uloge stare?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar