Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC; instagram/buducnostsrbijeav; Vesna Lalić/Nova.rs;shutterstock; Profimedija.rs

Neformalni savetnik predsednika Srbije Aleksandra Vučića i srpski član Odbora direktora NIS Dragutin Matanović posle sednice Glavnog odbora SNS poslao je novo pismo predsednici Vlade Ani Brnabić. Kao i u prošlom pismu, koje je Nova.rs ekskluzivno objavila, Matanović je nastavio sa uvredama na račun bivše ministarke Mihajlović. Naveo je da nema elementarna znanja iz energetike, te da nije dala nikakav doprinos SNS.

„Kada su svi članovi GO Srpske napredne stranke u nedelju 23. oktobra već napustili salu nekadašnjeg Doma sindikata u Beogradu, ja sam još uvek sedeo u fotelji bez želje da ustanem. Činjenica da neće više biti ministar u novoj vladi duboko me potresla i zaprepastila. Posle 10 godina premeštanja ….. iz jedne u drugu ministarsku fotelju, Zorana Mihajlović ostaje bez visoke javne funkcije. Mihajlović je preostalo samo da zuji i udara glavom o prepreke. Nema više cipelićke arogancije i njene argumentacije zasnovane na neznanju i površnosti“, napisao je Matanović u novom pismu do kojeg je došla „Nova“, a u kojem su iznesene mnogobrojne uvrede na račun fizičkog izgleda ministarke koje nećemo objavljivati.

Povezao je lik i delo bivše ministarke Zorane Mihajlović sa Nušićevom „gospođom ministarkom“, zbog čega ju je etiketirao kao „malograđanku sa ogromnom ambicijom da se domogne moći“.

Pročitajte još...

„Međutim, bez obzira na sve navedeno, Zorana Mihajlović je svoje korene zla pustila toliko duboko da mnogi moji prijatelji nisu mogli da poveruju da ona više neće biti deo vlasti, čak i kada su pročitali sastav nove Vlade. Nisu slušali predsednika Vučića kada je govorio da će Vlada biti apsolutno prosrpska, a Mihajlović je uvek bila na antisrpskim pozicijama. Uvek je bila bogomoljka spremna da usmrti žabu koja je prenosi preko potoka, samo ako shvati da bi taj čin naneo štetu Srbiji“, naveo je u pismu Matanović.

„Međutim, bez obzira na sve navedeno, Zorana Mihajlović je svoje korene zla pustila toliko duboko da mnogi moji prijatelji nisu mogli da poveruju da ona više neće biti deo vlasti, čak i kada su pročitali sastav nove Vlade. Nisu slušali predsednika Vučića kada je govorio da će Vlada biti apsolutno prosrpska, a Mihajlović je uvek bila na antisrpskim pozicijama“, naveo je u pismu Matanović.

Srpski član Odbora direktora NIS dodaje da je Mihajlovićeva “štetočina i neznalica”, koja je u Srbiji htela da spreči eksploataciju uglja zbog zelene agende. Međutim, tu se nije zadržao, već je izvređao bivšu ministarku nazvavši je “bogomoljkom koja je uvek bila spremna da usmrti žabu koja je prenosi preko potoka”.

“Zorana Mihajlović je neznalica i štetočina koja ima loše namere kada je u pitanju energetska bezbednost Srbije, izjavljujući da će Srbija sledeće godine moći najmanje od 30 do 40 odsto gasa da dobija od drugih snabdevača, umesto iz Rusije, zahvaljujući interkonekciji između Srbije i Bugarske. Kakva zabluda. Naime, da bi gas mogao da stiže u našu zemlju, osim srpske deonice gasovoda Niš – Dimitrovgrad, treba da bude izgrađen i cevovod sa bugarske strane do Sofije, a naši susedi još nisu ni ašov zaboli – osim toga nema ni slobodnih kubika gasa koji bi tom trasom mogli da stignu do Srbije”, piše dalje u pismu.

Matanović objašnjava da je ona na sednicama SNS uglavnom bila “nema”, te se osvrće na intervjuu i izjave koje je davala za nezavisne medije.

Foto: Profimedia

“Zorana ističe da će biti lakše da ’ne gleda neke ljude koji iskorišćavaju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje i bahaćenje’. O ljudi da li je to moguće! Ovo izjavljuje Mihajlović koja je nezasito koristila državne resurse za sopstveno bogaćenje. Mihajlović je iskoristila SNS samo da se domogne moći i novca. I koja, kako kaže, nastavlja da se bori za svoje stavove ‘Srbija na Zapadu i Srbija u Evropi’, poentirajući: ‘O tome kako, sa ili bez SNS, ima vremena’. I to je dokaz mojih davno napisanih reči – jednom G17 uvek G17, jednom žuti ološ uvek žuti ološ. Postaće to očigledno u budućnosti!”, dodao je on uz uvrede i karakterizacije koje nismo iz pristojnosti želeli da uključimo u tekst.

Na kraju, iskoristio je priliku i da govori o njenom ličnom fizičkog izgledu, ali portal Nova.rs neće objavljivati sadržaj tih uvreda.

Podsetimo, u svojim pismima, koje ranije objavila Nova, Matanović, naveo je da bivša ministarka radila protiv interesa Srbije, opisao ju je kao „prvoborca globalnog zelenog džihada“ i „produktom kolor revolucije“.

Dragutin Matanović, Vučićev čovek za vezu sa Ruskom Federacijom, u nekoliko navrata je pisao premijerki Ani Brnabić i članovima Vlade, a u svojim pismima je iznosio predloge na koji način Srbija može da unapredi saradnju sa Rusijom kako bi učvrstila strateško partnerestvo sa tom zemljom.

Bonus video: Žaklina Tatalović – Zorana Mihajlović će pre sama izaći iz SNS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare