Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

Funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić ocenio je danas da je kampanja otpočela uvredama od strane nekih stranaka, što je pogrešno.

On je u intervjuu za vranjski portal „Slobodna reč“ kazao da socijalisti i njihovi koalicioni partneri u tome ne učestvuju i da nikada i neće.

Upitan o zloupotreba privatnog snimka bivšeg opozicionog poslanika Đorđa Miketića, Ružić je odgovorio „socijalisti nikad nisu učestvovali u tome, niti će“.

Kazao je da je „privatni život i intima bilo kog pojedinca nešto što ne bi trebalo da bude predmet političke borbe“, piše na sajtu tog portala.

„Kako god da je došlo do toga, i koliko god se razgovaralo o nekim moralnim uzusima, o etici, o nekom vrednosnom sistemu koji neko baštini, i koliko god to može da bude predstavljeno negativno, mislim da nije manir koji je potreban Srbiji u 21. veku“, kazao je on.

Kako je rekao, kampanja socijalista je takva da „žele da se rukuju sa što više ljudi i popričaju o njihovim problemima, što radi i lider koalicije Ivica Dačić“.

Upitan kako narod živi i da li se nada promeni vlasti, kazao je da ne bi rekao da se bilo ko, ili, kako je naveo, barem većinski, nada promeni vlasti.

„Građani se nadaju jednom društvenom uređenju koje će imati više ljudski lik“, kaže Ružić.

Upitan hoće li SPS nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom i nakon izbora, rekao je da će nastaviti saradnju sa onima sa kojima ima „komplementarnu politiku u vezi sa strateškim nivoom državne politike“.

Njihovi partneri su, kako je istakao, oni koji su komplementarni politici koju promoviše Dačić kao lider stranke i koalicije (SPS – Jedinstvena Srbija – Zeleni Srbije).

Na konkretno pitanje da li je SNS komplementaran politici SPS-a, odgovorio je da se videlo ovih 11 godina ko je bio komplementaran, tako da „neka građani prosude sami“.

BONUS VIDEO: Slučaj Miketić – Kako je Pink podelio eksplicitni snimak sa celom Srbijom 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar