Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Dragan Mujan/Nova.rs

Lista "Srbija protiv nasilja" saopštila je da iza objavljivanja snimka Đorđa Miketića stoji predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

„On je na televiziji Pink najavio njegovo pojavljivanje sa porukom da zna šta je na njemu. Кako je znao ako nije gledao? Predsednik Republike najavljuje i da postoje delovi koji se još nisu pojavili. Dakle, gledao je ceo snimak i jasno je da je dao nalog da se isti pojavi. Sve što vidimo i saznajemo govori o jasnoj zloupotrebi svih bezbednosnih službi koje umesto da se bave sigurnošću građana služe za praćenje opozicionih političara i njihovu satanizaciju. Jasno je da će ove zloupotrebe obeležiti predizbornu kampanju“, ocenjuje u saopštenju ta lista i dodaje:

„Ono što je još gore, Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka su odgovorni za drugi snimak koji nećemo videti na televiziji Pink. Na tom snimku, koji je napravila hrabra novinarka CINS-a, se vidi kako vladajuća stranka kupuje glasove za naredne izbore i razotkriva se ceo mehanizam kako se državnim parama i parama napravljenim kroz koruptivne poslove plaćaju ljudi da glasaju za SNS. Posle promene vlasti svi umešani u ovo krivično delo će odgovarati“, prenosi N1.

PROČITAJTE JOŠ

Dodaje se i da je Đorđe Miketić obavestio koaliciju da se povlači iz kampanje kao kandidat opozicije za gradskog odbornika, kako ne bi naneo štetu ideji za koju se „Srbija protiv nasilja” bori, što je odgovoran potez.

„Građani Beograda i Srbije imaju priliku da 17. decembra svojim glasom donesu odluku o povlačenju sa vlasti svih onih za koje postoje dokazi da ne prezaju ni od čega kako bi na toj vlasti ostali“, piše u saopštenju.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar