Ubijeni Nemanja i optu\ena Danijela Foto: Facebook

Nemanja Grčić (37) brutalno je ubijen pre tačno pet godina u vikendici u Vrdniku gde je bio sa suprugom Danijelom Đilasović, a njegov neutešni otac Jovan Grčić opisao je kako mu je svaki dan kao godina od kad nema njegovog naslednika.

Nemanja Grčić ubijen je 25. aprila 2019. u vikendici u Vrdniku, dok je u apartmanu bio sa suprugom Danijelom. Prema optužnici, Danijela je namamila supruga da borave u vikendici, zatim ostavila otvorena vrata i tako ubici Zoranu Dimiću, njenom ljubavniku, omogućila da nesmetano uđe u apartman i ubije Grčića.

„Moj Nemanja je bio dobar prijatelj, sin, otac, suprug i svi su ga voleli jer je svima pomagao. Likom me uvek podsećao na mene, jako smo slični i nije prošao nijedan dan da se nismo čuli, a sada već pet godina ni poruke ni poziva od njega“, kaže potresnim glasom Jovan Grčić i priseća se da je njegov ubijeni sin imao nekoliko saobraćajnih nesreća, ali je na svu sreću svaki put preživeo.

Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

„Nemanja je bio neuništiv, sve do tog 25. aprila 2019. kada ga je oko 23 sata iznenadila njegova supruga i švaler sa paklenim planom. Žena ga je predala u ruke švaleru. Takvu izdaju niko nije zaslužio, pa tako nešto se nije desilo ni u afričkim šumama. Uspeli su da ga streljaju na pravdi Boga bez ijednog razloga“, priča nesrećni čovek za Kurir.

Kako je potom objasnio neutešni otac ubijenog, često sanja sina.

„Život posle Nemanjine smrti nije nimalo lak. Neizmerno sam ga voleo. Najlepše je kad ga sanjam, kad mi dođe u san i ja zamišljam da smo večno zajedno“, kaže Jovan i dodaje:

„Danima bih mogao da pričam o tome kakav je bio moj sin Nemanja, koji je kukavički ubijen. Crpim energiju i trudim se da nastavim život, a dešava se da na ulici sretnem muškarca koji liči na mog sina i ispratim ga pogledom. Sve se nadam da je on, a onda shvatim da nije, pa se razmišljam da li da priđem tom čoveku da se uverim da nije on. Tešim se i verujem da postoji neki paralelni svet, ali u mislima, Nemanja, tvoj ćale te nikada neće zaboraviti.“

Pa da podsetimo, Apelacioni sud u Novom Sadu u avgustu 2022. preinačio je presudu Višeg suda u Sremskoj Mitrovici Zoranu Dimiću za ubistvo Nemanje Grčića, smanjio kaznu sa 20 na 15 godina zatvora, dok je žrtvinoj supruzi Danijeli Đilasović, koja je pomogla optuženom, ostala ista kazna u trajanju od osam godina zatvora.

„Ljubavnici Zoran i Danijela upoznali su se na proslavi na kojoj je bila s mužem, sa mojim sinom Nemanjom kod njegovog prijatelja iz Subotice. Zoran Dimić je bio na odsluženju zatvorske kazne, ali je imao slobodne vikende. Kako je utvrđeno, on je kobnog dana uzeo divlji taksi u Subotici i 200 kilometara prešao da dođe do Vrdnika. Taksista ga je čekao i vratio ga u Suboticu posle zločina“, podsetio je Jovan Grčić.

Bonus video: Tužilaštvo u Zaječaru još čeka nalaz veštaka o smrti brata osumnjičenog za ubistvo Danke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare