Osumnjičeni za silovanje devojčice (11) u Prištini Foto: Društvene mreže
Osumnjičeni za silovanje devojčice (11) u Prištini Foto: Društvene mreže

Osnovni sud u Prištini osudio je optužene za silovanje 11-godišnje devojčice na ukupno 62 godine zatvora.

„Okrivljeni B.R, D.R, B.S, M.S, F.S, M.R proglašeni su krivim i osuđeni su, jer su izvršili krivično delo silovanje, pa je optuženi B.R. osuđen na kaznu zatvora u trajanju od dvanaest godina, dok su optuženi D.R, B.S, M.S, F.S i M.R osuđeni na kaznu u trajanju od deset godina, svaki posebno“, navedeno je u saopštenju suda.

Pročitajte još:

Među okrivljenima su trojica koji su oslobođeni optužbi. Slučaj silovanja 11-godišnje devojčice šokirao je u avgustu prošle godine javnost na Kosovu. Tada je bilo prijavljeno pet osoba osumnjičenih za zlostavljanje dece.

Kasnije je otkriveno da je devojčica silovana i u junu 2022.

Kako smo ranije pisali, događaj se, dogodio još 21. juna godine, kada su osumnjičeni, neki od njih, odlučili da maloletnicu upoznaju jedno sa drugim, a navedene osumnjičene radnje nad njom su vršene od ranog jutra.

Policija je juče uhapsila šest osoba u vezi sa sumnjom za trgovinu maloletnom osobom koju je prošle nedelje navodno silovalo još pet osoba.

Ukupno je do sada uhapšeno 11 u vezi sa slučajem ove 11-godišnjakinje i to u dva odvojena slučaja.

Silovao je i odveo u motel

Ova šestorica osumnjičenih terete se za trgovinu ljudima, seksualne usluge i silovanje 11-godišnje devojčice.

Prema tužilačkom spisu, okrivljeni D. R, star 23 godine, osumnjičen je da je 21. juna 2022. godine oko 8 sati, protiv njene volje, izvršio polni odnos sa 11-godišnjom devojčicom. Ovaj 23-godišnjak je stupio u kontakt sa 11-godišnjakinjom preko društvene mreže Viber, imali su sastanak na jednoj lokaciji u Prištini, a zatim je uzeo 11-godišnjakinju i poslao je u motel iako je znao da je maloletna žrtva imala polni odnos sa njim.

Isto lice tužilaštvo sumnjiči da je počinilo krivično delo silovanje. Za D. R. pored sumnje za silovanje, tužilaštvo tvrdi da je isto lice nakon polnog odnosa sa 11-godišnjom devojčicom, dogovorio sastanak žrtve, sa drugim licima B. S. i G. S. radi njene dalje seksualne eksploatacije. D. R. je osumnjičen i za trgovinu ljudima.

Osumnjičeni G. S. i B. S. terete se da su 21. juna 2022. godine seksualno iskorišćavali maloletnicu, isti su poslali maloletnicu u motel gde su sa njom imali polne odnose. Ovi muškarci, stari 25, odnosno 26 godina, osumnjičeni su za seksualnu trgovinu ljudima.

Okrivljeni F. S. osumnjičen je da je istog dana izvršio obljubu nad maloletnicom u motelu. Prvo iz dosijea tužilaštva proizilazi da je dvadesetdvogodišnjak sa 11-godišnjakom stupio u kontakt preko društvenih mreža, a zatim su se upoznali i nastavili u motelu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare