Foto: Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP, Instagram/Privatna arhiva, Shutterstock

Otac Brajana Volša, supruge nestale Ane Volš, majke troje dece rođene u Beogradu, bio je ugledni i bogati neurohirurg Tomas Volš. Nije se slagao sa Brajanom, pa ga je na kraju isključio iz testamenta. Njegove reči o sinu su vrlo uznemirujuće.

Tomas Volš, ugledni neurohirurg koji je radio u Bostonu, napisao je testament, a za postojanje tog dokumenta javnost je saznala zahvaljujući Tomasovom prijatelju, koji je testament fotografisao mobilnim telefonom.

Među mnogim optužbama sa kojima se Brajan Volš, suprug Ane Volš, rođene Beograđanke i majke troje dece koja je nestala 1. januara, zbog čega je Brajan pod istragom, bio je i spor oko testamenta njegovog oca Tomasa. Upravo je Tomas Volš možda i najbolje poznavao svog sina.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Brajan Volš je optužen da je uništio očev testamen u kome ga je otac Tomas, praktično, isključio iz nasledstva, piše američki The patriot Ledger. Oni prenose i delove testamenta koji nisu baš pohvalni za Brajana Volša

„I ovim zaveštavam Brajanu R. Volšu, moje najbolje želje, ali mu ne dam ništa više od moje imovine“, stoji u poslednjoj volji doktora Tomasa Volša.

Do sada su razmirice oko testamenta i imovine odigravale tiho i van radara javnosti na sudu u Plimutu. Ali, sada, sa Brajanom Volšom u centru međunarodne pažnje i iza rešetaka, zbog događaja sa njegovom suprugom Anom Volš, sve je isplivalo u medije.

„Brajan je bio i ostao jedino zainteresovan da se dokopa očevog novca“, napisao je dr Fred Peskator, dugogodišnji prijatelj pokojnog kolege Tomasa Volša u izjavi pod zakletvom, što bi bilo slično srpskoj overenoj izjavi u sudu.

Foto: Privatna arhiva

Brajan je optužen da je uzeo testament iz očeve vile i uništio ga, a onda i prodao pojedine predmete iz kuće, uključujući nakit, automobil i umetnička dela, među kojima i slike Salvadora Dalija i Huana Miroa.

Ali, drugi prijatelj Brajanovog oca, Džefri Ornstin, je fotografisao testament svojim mobilnim telefonom. Zajedno sa nećakom, Ornstin i Peskatoreovim otkrićima sa suda, radili su da zaustave Brajana od prodaje Tomasove kuće na plaži i tražili su izveštaj o tome šta se desilo sa predmetima iz kuće.

Sudski dokumenti takođe otkrivaju objašnjenje zašto je doktor Tomas Volš razbaštinio sina.

On je napustio porodicu kada je Brajan bio mlad, porodicu koja je bila „ozbiljno disfunkcionalna i neprijateljsko okruženje“, napisao je Ornstin.

Ornstin je dalje pomenuo probleme: „Brajan je je bio dugogodišnji pacijent psihijatrijske bolnice, njemu je postavljena dijagnoza sociopate i to se nikada nije promenilo.“

Oba prijatelja su se osvrnula na događaje desetak godina pre smrti Tomasa Volša, kada je Brojanov otac rekao da mu je sin ukrao oko 800.000 dolara prilikom dogovora o refinansiranju kuće.

Pročitajte još:

Prijatelji njegovog pokojnog oca su napisali da Brajanovi problemi nisu bili vezani isključivo za krađe.

„Ja sam otišao na put u Kinu sa Brajanom i Tomasom i mojim partnerom u to vreme. Video sam iz prve ruke za šta je Brajan bio sposoban. Video sam da je Brajan pokušao da prošvercuje antikvitete iz Kine. Kada je Brajan bio kontrolisan, on je zgrabio štap i pokušao bukvalno da ubije četvoricu ili petoricu čuvara koji su došli da pričaju sa njim o njegovom zločinu. Brajan ne samo da je sociopata, već je takođe i vrlo razdražljiva i nasilna osoba“, napisali su prijatelji.

Brajan Volš je tvrdio na sudu da su se on i njegov otac pomirili i da je otac želeo da žive zajedno. Ali, prijatelji pokojnog doktora Tomasa izjavili su na sudu da je to apsolutna neistina.

BONUS VIDEO: Policijska akcija u kojoj je zaplenjena droga

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar