Foto: Facebook/Shutterstock

Misterija nestanka Beograđanke Ane Volš, kojoj se svaki trag gubi 1. januara u Kohasetu, u Masačusetsu, još uvek nije rasvetljena. Njen suprug Brajan Volš se od nedelje nalazi u pritvoru zbog ometanja istrage, a u više navrata je slagao policiju o svom kretanju u nedelji nestanka svoje supruge. Kada je istražiteljima pričao gde je sve išao nakon nestanka supruge, spomenuo je i bebisiterku njihove dece, koja bi potencijalno mogla da otkrije detalje odnosa Brajana i Ane.

Brajan se u trenutku nestanka supruge nalazio u kućnom pritvoru, čekajući izricanje kazne za ranije izvršena krivična dela, prodaju lažnih umetničkih slika. On je za svoje kretanje trebalo da traži odobrenje, a kako se u toku istrage ispostavilo, njegova priča se u više navrata ne poklapa i nadležni organi nisu mogli da je potvrde.

On je rekao istražiteljima da je, nakon što je njegova žena navodno zbog posla otišla hitno u Vašington, proveo 1. januar kupujući u prodavnici prehrambenih proizvoda, a zatim posetio svoju majku u Svampskotu. Rekao je da je obavljao poslove za svoju majku, a zatim stigao kući oko 20 sati.

Sledećeg dana, rekao je Volš istražiteljima, odveo je svoje šestogodišnje dete na čokoladni milkšejk u obližnji bar, dok je bebisiterka posmatrala njegovo drugo dvoje dece.

Brajan Volš Foto:Tanjug/Greg Derr/The Patriot Ledger via AP

Policajci su pretragom nadzornih video kamera pokušali da ispitaju ove tvrdnje, ali njegova priča nije potvrđena, rekli su tužioci. Oni su tvrdili da Volš nije snimljen nadzornim kamerama ni u jednoj prodavnici za koju je rekao da je posetio i da nije mogao da pokaže račune da dokaže da je nešto kupio.

Pročitajte još:

Ipak, interesantan je detalj da je porodica imala bebisiterku, koja bi mogla da svedoči o odnosima u porodici Volš.

Ona bi mogla da otkrije detalje koji bi razjasnili šta se između dva supružnika dešavalo, kao i da otkrije kakvo je bilo ponašanje Ane uoči njenog nestanka. To bi moglo da olakša policiji posao, ali i da ukaže na to šta se desilo kobnog dana kada je Beograđanka nestala.

Anina majka, ali i prijatelji koji su se oglašavali za medije, nisu mnogo otkrili o atmosferi koja je vladala u kući Volšovih.

Foto: Privatna arhiva

Zbog toga se postavlja pitanje da li bi bebisiterka mogla da iznese nove informacije koje bi razjasnile niz nelogičnosti koje prate ovaj slučaj. Ukoliko je provodila vreme u njihovoj kući, mogla bi da razotkrije Brajanov profil, kao i šta se dešavalo u periodu pre Aninog nestanka.

Podsetimo, Ana Volš je nestala 1. januara, kada je mužu navodno rekla da zbog posla mora u Vašington. Njen nestanak je prijavljen tek 4. januara, kada je njena firma prijavila da je nema na poslu. Suprug Brajan Volš se za sada tereti samo za ometanje istrage, iako postoji niz navoda koji podstrekuju sumnju u njegovu umešanost u ceo slučaj.

Ispostavilo se da se Ana nije ukrcala na let, a njen telefon je lociran u kući u Kohasetu 2. januara, što potvrđuje sumnje da Ana nikada nije ni otišla iz države. Na kraju se saznalo da je njen let bio zakazan za 3. januar.

Foto:Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ono što baca mračne sumnje na epilog slučaja su tragovi koje su istražitelji do sada pronašli. Pretražujući deponiju, kako su preneli američki mediji, policija je u kontejneru pronašla krvave kese, testeru, kao i sredstva za čišćenje. U podrumu kuće je pronađen nož, kao i krvave mrlje.

Brajan je proverom video-nadzora uočen u prodavnici „Home Depot“ kako kupuje sredstva za čišćenje.

Navodi koji još više potpiruju sumnju u umešanost supruga su detalji iz njegove mračne prošlosti koji su isplivali u medije. On je bio u duševnoj bolnici, a njegovi poznanici ga karakterišu kao „sociopatu“ i „nasilnu osobu“.

BONUS VIDEO: Uviđaj u Subotici na mestu zločina gde je muškarac ubio suprugu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar