Filip Krainčanić/Nova.rs, Privatna arhiva

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru završeno je saslušanje dva svedoka u sklopu istrage ubistva dvogodišnje devojčice Danke Ilić, a zbog kog su uhapšeni radnici JKP "Vodovod" Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50). Prema saznanjima Nova.rs, danas su saslušani direktor JKP "Vodovod" Goran Pavić, kao i prijatelj osumnjičenog Jankovića.

Prema saznanjima Nova.rs, prijatelj Jankovića je saslušan povodom toga što je osumnjičenom, u danima potrage za Dankom, pozajmio svoj automobil.

Zasad nije poznato na koje su se sve okolnosti izjašnjavali svedoci. Pretpostavlja se da je direktor JKP „Vodovod“ govorio i o ponašanju osumnjičenih u danima potrage za Dankom, s obzirom da su zbog zločina uhapšeni radnici tog preduzeća.

Banjsko polje Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora i krenula je opsežna potraga za njom.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Foto:Društvene mreže

Telo devojčice još uvek nije pronađeno.

Nasilna smrt u policijskoj stanici

Tokom istrage zločina privedeni su i otac i brat osumnjičenog Dejana – Radoslav i Dalibor Dragijević zbog sumnje da su pomogli osumnjičenom da premesti telo deteta.

Istraga celog slučaja nestanka i ubistva Danke u senci je nasilne smrt brata osumnjičenog za zločina – Dalibora, koji je preminuo tokom policijskog zadržavanja. Iako je MUP tvrdio da je preminuo prirodnoj smrću u policijskoj stanici, obdukcijom je ustanovljeno da je reč o nasilnoj.

VIDEO: Potpuna konfuzija o istrazi ubistva dvogodišnje Danke: Kako se sve komentariše u Boru slučaj koji je šokirao Srbiju?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare