Foto: 021.rs

Apelacioni sud u Novom Sadu odbacio je žalbu Petra Korićanca na presudu novosadskog Višeg suda i potvrdio odluku kojom je pravosnažno osuđen na devet godina zatvora.

On je osuđen za nesreću koja se dogodila 7. novembra 2021. godine kod Kaća, u kojoj je poginula novosadska učiteljica Tijana Bilić.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane žalbe Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i branioca okrivljenog i potvrdio prvostepenu presudu Višeg suda u Novom Sadu.

Pročitajte još:

U obrazloženju svoje odluke, drugostepeni sud je naveo da je prvostepeni sud izveo sve dokaze neophodne da se pravilno i potpuno utvrde činjenice od značaja za donošenje zakonite i pravilne odluke.

Podsetimo, osumnjičeni je vozio 115 kilometara na sat na mestu gde je dozvoljeno 80, prvo se zakucao u jedan automobil, ali se ni tu nije zaustavio i na kraju je udario u automobil u kom se nalazila nesrećna žena.

Korićanac je osuđen za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim delom ugrožavanje javnog saobraćaja.

Okrivljenom je izrečena mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od pet godina, računajući od dana pravnosnažnosti odluke, s tim da se vreme provedeno u zatvoru ne uračunava u vreme trajanja ove mere.

BONUS VIDEO: Nesreća u Novom Sadu: Mercedes udario u trafiku povređena devojka od 16 godina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar