Foto:Goran Srdanov/Nova.rsMUP Srbije/Privatna arhiva

Policija je privela 17 lica zbog sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela teško ubistvo, a među uhapšenima su Uroš Piperski, Luka Cerović i Nikola Kačarević. Reč je o članovima grupe koju je predvodio Nikola Vušević, zvani Džoni s Vračara, a između ostalog, na teret im se stavlja i likvidacija Pink pantera Aleksandra Šarca.

O likvidaciji Šarca govorio je pre nekoliko dana okrivljeni-saradnik Tužilaštva za organizovani kriminal Srđan Lalić, i to u postupku protiv kriminalne grupe Veljka Belivuka.

„Postavili smo kameru ispred kuće Aleksandra Šarca, znali smo da je dobio blindu od škaljarskog klana i pet kilograma kokaina. Bio je jako oprezan, nosio je pancir. U tom je učestvovao i njegov kum. Razmatralo se da se prvo on likvidira. Mislim da je Milanče na skaju bio Salvatore. Šarac je ubijen pošto ga je u tržni centar namamio Kačarević, a izvršioca je angažovao Nikola Vušović i obećao 50.000 evra. To znam jer se (Radoje) Zvicer žalio da mu Vušović traži pare jer nema da isplati pucača“, otkrio je Lalić.

Srđan Lalić Foto: MUP Srbije

Inače, Pink panter Aleksandar Šarac upucan je sa dva metka u glavu oktobra 2020. godine u garaži TC „Ušće“. Preminuo je u bolnici od posledica ranjavanja, a zbog uzbistva uhapšen je Lazar Ilić.

Inače, Šarić je bivši pripadnik međunarodne bande razbojnika „Pink Panter“, a našoj javnosti je poznat od 2019. godine kada se našao na meti Čabe Dera, koji se dovodi u vezu s nekoliko likvidacija u Evropi.

Čaba je 5. januara 2019. godine došao ispred kuće u kojoj živi Šarac, čekao ga da izađe, ali je umesto njega izašao zet Nebojša Marković. Umesto da likvidira Šarca, Čaba je pucao u Markovića i ubio ga.

Aleksandar Šarac Foto: Instagram/duh.grobarstva

Šarac se na meti našao i 7. avgusta 2018. godine. Tada je u Ulici Rajka od Rasine, na kuću bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je oštećen automobil, a pretpostavljalo se da bivši igrač Partizana nije bio meta, već upravo komšija Šarac.

Pročitajte još:

Kako je naš portal ranije pisao, o Šarcu su svetski mediji izveštavali nakon što je uhapšen u Italiji zbog pljačke zlatare u Milanu. On je tada s Urošem Ivkovićem u septembru 2016. godine ušao u juvelirnicu, gde je tražio od prodavačice da mu pokaže dragulje. Krenula je da ih vrati u sef, Šarac ju je uhvatio, oborio i vezao joj ruke, nakon čega mu se priključio Ivković.

BONUS VIDEO: Najsmrtonosniji egzekutor kavačkog klana: Ko su uhapšene ubice vođe škaljaraca

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar