Ko je upucani Šarac: Pink Panter sa devet života

Hronika 18. okt. 202010:08 > 10:19
Podeli:
Foto:Screenshot/Youtube/Canale25

Aleksandar Šarac (35), koji je juče upucan u garaži tržnog centra Ušće i koji se i dalje bori za život sa dva metka u glavi, bivši je pripadnik međunarodne lopovske bande "Pink Panter", a našoj javnosti je poznat od 2019. godine kada se našao na meti "nasmejanog ubice", Der Čabe. Dva puta je uspeo da izbegne smrt, a u zatvoru je bio i zbog nošenja oružja.

Podsetimo, Der Čaba je 5. januara 2019. godine došao ispred kuće u kojoj živi Šarac.

Foto:Screenshot/Youtube/Canale25

Čekao ga je da izađe, jer je trebalo da ide na trening u tom trenutku, ali je umesto njega izašao zet Nebojša Marković. Umesto da „overi“ Šarca, Čaba je pucao u Markovića i u njega ispalio nekoliko metaka dok je pakovao dečja kolica u gepek.

Nekoliko meseci posle ubistva Markovića, Der Čaba je uhapšen u Pragu i optužen je za nekoliko ubistava širom sveta. Nalazi se u zatvoru u Mađarskoj, a ime naručioca ubistva Šarca je do danas ostalo nepoznato.

Inače, Der Čaba je tada izjavio saučešće Nebojšinoj porodici i izjavio „da nije imao drugog izbora nego da izvrši atentat“.

Osim toga, Šarac je bio u zatvoru na izvršenju kazne zbog nedozvoljenog nošenja oružja.

Na meti je bio i 7. avgusta 2018. godine. Tada je na kuću u Ulici Rajka od Rasine, bivšeg košarkaša Vukašina Vuleta Avdalovića, koji je živeo odmah do njega, bačena bomba. Avdaloviću je oštećen automobil, a pretpostavljalo se da bivši igrač Partizana nije bio meta, već upravo komšija Šarac i da je bomba bačena zbog podele plena iz pljačke juvelirnice u Italiji.

Pljačka sa Pink Panterima u Italiji

O Šarcu se u svetskim medijima pisalo kada je uhapšen u Italiji zbog pljačke zlatare u Milanu. On je tada sa Urošem Ivkovićem u septembru 2016. godine ušao u juvelirnicu, gde je tražio od prodavačice da mu pokaže dragulje. Krenula je da ih vrati u sef, Šarac ju uhvatio, oborio i vezao joj ruke, nakon čega mu se priključio Ivković. Uhapšeni su nakon što je prodavačica policiji rekla da je razumela reč „Čekaj“ na osnovu koje je italijanska policija znatno suzila potragu. Za ovu pljačku su uhapšeni 2017. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar