Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs, Profimedia, Shutterstock, Privatna arhiva

Saša Stojanović zvani Pile, koji tvrdi da bi mogao biti ključni svedok u postupku protiv Darka Šarića, u razgovoru za list Nova tvrdi da je spreman da tužilaštvu kaže gde je zakopano telo M. P., navodne žrtve narko-bosa iz Pljevalja.

Šarić, koji je ponovo uhapšen aprila ove godine, sumnjiči se za likvidaciju nekada bliskog saradnika Milana Milovca Cigle, a Stojanović tvrdi da to nije jedina žrtva narko-bosa.

Foto: Nova.rs

Ističe da ima pouzdane informacije o čak tri likvidacije koje je navodno naručio Šarić, ali i dokaze za sve navode.

„Oko jedne likvidacije lično sam kontaktirao sa Darkom Šarićem. Zvao me je na telefon i rekao: „Brate moj, tebe zovem samo kad je najteže, moraš da ideš za Rio. Ove budale su napravile sr***, molim te, javi se Oliveru“, kaže Stojanović.

„Vulić zakopao leš“

Ističe da je “Oliver” bilo kodno ime na Skaj aplikaciji za Manuela Vulića, koji se, novom istragom Tužilaštva za organizovani kriminal, sumnjiči za ubistvo Milovca.

Stojanović za Novu navodi da je on lično vozio Vulića do mesta gde je zakopano telo M.P, za koga čak ni porodica ne zna da je mrtav.

“Manuel je zakopao telo, ali sam ga ja vozio do mesta gde ga je zakopao”, kaže naš sagovornik i dodaje:

Andrejić krečio stan

Svedok Stojanović ističe i da je Stefan Andrejić, pripadnik Šarićeve grupe koji je u bekstvu, učestvovao u prikrivanju ubistva M. P.
“Andrejić je došao u Rio da okreči stan nakon ubistva. Bilo je krvi po zidovima”, tvrdi svedok.

“Spreman sam da odvedem tužioca do tog mesta i time dokažem da govorim istinu. Mislim da većeg dokaza od tog nema”, kaže svedok i navodi da je, sem likvidacija, spreman da progovorima i o tonama pošiljki kokaina.

M.P., za koga Stojanović ističe da je ubijen, godinama unazad se vodi kao da je nestao.

Darko Šarić Foto: EPA/ANDREJ CUKIC

U fokusu javnosti našao se 2014. godine kada se o njemu govorilo kao o Šarićevom čoveku od poverenja koji je spreman da sarađuje sa srpskim organima.

Spekulisalo se da je već “najavio viđanje sa srpskih agentima”. Ipak, nakon toga, njegovo ime se više nije pominjalo.

Čeka napade

Sa druge strane, svedok Stojanović, koji iznosi ozbiljne optužbe na račun Darka Šarića, navodi i da zna da će sada uslediti napad na njega.

Pročitajte još:

“Mogu da pričaju da sam lud jer je sud pre nekoliko godina utvrdio da sam u trenutku izvršenja krivičnog dela, a zbog kog mi se sudilo, bio neuračunljiv, ali nisu luda još četiri svedoka koja će potvrditi moje reči. Tu su i kamere iz zgrade iz koje je izneto telo M.P.”, kaže Stojanović.

Podsetimo, Saša Stojanović je za list Nova ispričao da je spreman da srpskom tužilaštvu ponude sve informacije koje ima u vezu sa Darkom Šarićem, koji je ponovo uhapšen aprila ove godine zbog stvaranja kriminalne organizacije koja se sumnjiči i za jedno ubistvo.

Kljuki, Stavrić

Stojanović tvrdi da je Šarić naručio još tri likvidacije – Boška Nedića, Gorana Stavrića Kljukija i M. P.

Tvrdi da je u dva navrata kontaktirao tužilaštvo u nameri da ispriča saznanja, međutim, nije pozvan da da izjavu.

List Nova je u više navrata kontaktirao Tužilaštvo za organizovani kriminal, u nameri da proverimo navode Stojanovića, odakle su nam rekli da se svi navodi koji stiglu u tužilaštvo proveravaju.

Foto: Mup

Inače, protiv Darka Šarića se u Srbiji vode dva sudska postupka, za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evopu i pranje novca. Za druge strane, protiv njega se vodi i istraga za niz krivičnih dela, među kojima je i ubistvo.

Marko Račić pretio svedoku

Stojanović navodi i da mu je aprila ove godine pretio Marko Račić, koji se trenutno nalazi na poternici nekoliko zemalja.

“Šarić mi je slao ljude da mi prete. Marko Račić, koji je na poternici, došao je u moju kuću u Beogradu i pretio mi. Imam snimke sa nadzornih kamera u kući, na kojima se vidi kako dolazi iako je za njim raspisana poternica”, tvrdi svedok.

Ko je Saša Stojanović Pile

Stojanović, koji tvrdi da može biti ključni svedok protiv Šarića, u žiži javnosti našao se pre nekoliko godina. Tog avgusta 2016., došlo je do pucnjave na Novom Beogradu, nakon koje se Stojanović 18 sati krio od policije u zgradi u Bloku 45.

Tvrdio je da je bežao od napadača koji su pucali na njega, nakon čega se sakrio u zgradi.

BONUS VIDEO: VIDEO Uspon Šarića: Od kradljivca kobasica do narko-bosa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar