Telo nepoznatog muškarca izvučeno je iz mora u Grčkoj u mestu Seferos, a sumnja se da je u pitanju nestali državljanin Srbije Radovan Juračić (44) iz Kikinde, koji je nestao 29. maja kada se uveče ukrcao na brod u Atini do ostrva Kos. Kako za Nova.rs navodi Zoran Z., kum nestalog čoveka, postoji opravdana sumnja da je pronađeno telo zaista Radovanovo.

Kum nestalog Radovana na početku razgovora navodi da ne može da tvrdi bez DNK analize da li je to sigurno telo njegovog kuma.

„Ne mogu da tvrdim da je to Radovanovo telo, nije sigurno još uvek jer se čeka DNK analiza. Njegova majka treba da pošalje DNK iz Srbije, nakon čega će se znati sa sigurnošću jer je izvučeno telo u vodi bilo oko desetak dana“, kaže uznemireni čovek.

Sa druge strane, Zoran navodi za Nova.rs da su ga iz policije zvali da pogleda slike pronađenog tela.

„Išao sam da gledam fotografije i 80 odsto je to on, to telo liči na njega. Sada policija vodi istragu koja će utvrditi da li je napadnut, odnosno kako je nastupila smrt“, zaključuje Zoran za naš portal.

Radovan Juračić Foto: Facebook

Radovan Juračić je inače krenuo upravo kod svog kuma Zorana nakon iskrcavanja s broda.

„Kada je krenuo, rekao sam mu da kada stigne brod, sedne negde da popije kafu, dok ja ne dođem po njega jer sam radio noć. Trebalo je da na Kos stigne rano ujutru. Kada sam stigao na mesto gde smo se inače nalazili, nije ga bilo. Zvao sam ga, ali bio je nedostupan. Onda sam se čuo sa Radovanovom ženom koja je već bila uplašena i rekla da ga od osam sati uveče prethodnog dana nema da se javi“, rekao je ranije Zoran.

Ambasada Srbije u Atini je obaveštena da je 120 kilometara od Atine u moru pronađeno telo neidentidikovanog muškarca koji odgovara opisu nestalog Radovana Juračića.

„Pažnju policije privukla je brojanica koju je imao utopljenik na levoj ruci, gde je utvrđeno da se ne radi o migrantu. Takođe, opis sata, odeće i obuće odgovara opisima koje je dala porodica Juračić. Policija je naredila da se uradi autopsija, a telo je u lošem stanju“, kaže izvor upoznat sa slučajem.

Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

O pronalasku tela obaveštena je i porodica nestalog u Kikindi koja je, kako mediji nezvanično saznaju, potvrdila da odeća i sat odgovaraju odeći i satu koji je imao nestali Kikinđanin.

Podsetimo, Juračić je kobnog dana došao autobuisom iz Srbije u Atinu, a na Kos je trebalo da ode kod kuma, kod koga je i ranije dolazio. Radovanova supruga ranije je za Kurir rekla da se sa njim poslednji put čula kada se ukrcao na brod, da joj je zvučao normalno, i da će se javiti ujutru kad stigne. Međutim, to je bio poslednji put, kad su se čuli.

VIDEO: Stan u kom su nađena tela oca i sina na Banovom brdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar