Foto: Dragan Mujan/ Filip Krainčanić/ Nova.rs, Stefan Tomasevic/ATAImages

Nakon što su danas u Specijalnom sudu, u postupku koji se vodi protiv pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, pročitane obe optužnice, Belivuk se izjasnio da jeste razumeo optužbu ali da ne priznaje nijedno delo koje mu se stavlja na teret.

„Jesam razumeo optužbu, ne priznajem nijedno krivično delo, neću odgovarati na pitanje, ali ću izneti odbranu“, rekao je Veljko Belivuk, koji je sa sobom doneo tri papira.

Potom je Miljković negirao krivicu.

„Razumeo sam, želim da se izjasnim, nijedno krivično delo ne priznajem za koje me optužuje ovo tužilaštvo“, rekao je. I braća Budimiri, Marko i Miloš, negirali su krivična dela, dok su Srđan Lalić, Nikola Spasojević i Bojan Hrvatin, koji su s tužilaštvom sklopili sporazume, istakli da će se u skladu sa njima i izjasniti.

„Kriv sam, u skladu sa sporazumom ću se izjasniti“, rekao je Lalić.

Prethodno se, podsećanja radi, Marko Miljković javio za reč. Miljković je zatražio da sudija skrene pažnju tužiocu za organizovani kriminal, Zoranu Babiću, da ne koristi reč „fingirani“ zbog čega je on ranije, odnosno tokom pripremnog ročišta, opomenut.

„Ja sam prošli put opomenut kada sam rekao reč „fingirani“. Tužilac je sada rekao „fingirali udes“, te bih vas zamolio da ga opomenete. Ako sam ja opomenet, opomenite i njega“, rekao je Miljković.

Inače, Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju sedam likvidacija, vidno je raspoložen na glavnom pretresu u Specijalnom sudu u Beogradu, a u jednom trenutku je čak i poslao poljubac saradniku iz svoje grupe Milovanu Tadiću Miksi. Naime, Tadić je takođe optužen da je član kriminalne grupe koja je vršila najteža krivična dela, a slovi za bliskog čoveka Miljkoviću i Belivuku.

Takođe, Miljković i Belivuk su ćaskali, s obzirom na to da na optuženičkoj klupi sede jedan iza drugog.

Bonus video: Veze između kavačkog klana i grupe Velje Nevolje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar