Marko Miljković Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Marko Miljković, vođa kriminalne grupe koja se tereti za sedam likvidacija, u nastavku suđenje u Specijalnom sudu u Beogradu, zatražio je reč da se obrati sudskom veću. Miljković je tom prilikom istakao da sudija skrene pažnju tužiocu za organizovani kriminal, Zoranu Babiću, da ne koristi reč "fingirani" zbog čega je on ranije, odnosno tokom pripremnog ročišta, opomenut.

„Ja sam prošli put opomenut kada sam rekao reč „fingirani“. Tužilac je sada rekao „fingirali udes“, te bih vas zamolio da ga opomenete. Ako sam ja opomenut, opomenite i njega“, rekao je Miljković.

Inače, Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe kojoj se na teret stavljaju sedam likvidacija, vidno je raspoložen na glavnom pretresu u Specijalnom sudu u Beogradu, a u jednom trenutku je čak i poslao poljubac saradniku iz svoje grupe Milovanu Tadiću Miksi. Naime, Tadić je takođe optužen da je član kriminalne grupe koja je vršila najteža krivična dela, a slovi za bliskog čoveka Miljkoviću i Belivuku.

Takođe, vođe ove kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković su uoči samog početka suđenja, ćaskali među sobom s obzirom da na otuženičkoj klupi sede jedan iza drugog.

Inače, nešto posle 11 časova završeno je sa čitanjem prve optužnice protiv kriminalne grupe kojom se terete za 5 likvidacija. Nakon kraće pauze zamenik tužioca, Zoran Babić krenuće sa čitanjem druge optužnice kojom se okrivljeni terete za još dve likvidacije – ubistvo Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Bonus video: Napad na Miloša Vazuru i njegovo obezbedjenje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar