Foto: Eren Beksac / AFP / Profimedia

Kod M. Đ. (52) iz Zubinog Potoka Kosovska policija zaplenila je večeras manju količinu robe kod skretanja za Lučku reku, potvrdio je ovaj Srbin iz Kolašina za KoSSev. On tvrdi da je robu nosio sestri u susednom selu koja proslavlja slavu, te kaže da je policija smatrala da je on zapravo krijumčario ovu robu. Pored robe, oduzet mu je i automobil, kao i dokumenta. Rečeno mu je da ujutru dođe na carinski terminal u Južnoj Mitrovici. Sa druge strane, iz Kosovske policije navode da slučaja nema, i navode da će mu do ujutru sve biti vraćeno.

M.Đ. u izjavi za portal Kossev kaže da je krenuo iz pravca Zubinog Potoka ka selu Bube kod sestre na slavu.

Međutim, dodaje, nije mogao da izađe uz put kod Lučke reke koji je bio klizav.

Dok se vraćao, kaže, zakačio je branik od automobila i tom prilikom su ga zaustavili pripadnici Kosovske policije, koji su, navodi, mislili da je tu došao „ilegalno“, te da je krijumčario robu.

„Oni su me zaustavili i potom pitali šta imam u vozilu, ja sam im rekao da imam pet džakova brašna, dva paketa zejtina, dve gajbe piva, jedan paket jabuka i toalet papir, potom su zvali nekoga i kazali mi da krenem sa njima za Mitrovicu na carinu“, kaže M.Đ.

Kada su stigli, prepričava dalje, pored robe i automobila, oduzeli su mu i dokumenta, te su mu kazali da dođe ujutru.

„Rekli su mi da ostavim to ovde do ujutru i da će carina da proceni vrednost“, kaže M.Đ, tvrdeći ujedno da roba koja mu je zaplenjena ne vredi više od 16.000 dinara.

Kao jedan od razloga za oduzimanje robe, kako mu je rečeno, bio je taj zato što su pojedini proizvodi bili srpskog porekla, te da su sumnjali na šverc.

On ujedno ne zna da li će mu roba biti vraćena.

„Ako vrate – vrate, ja se nadam da će vrate jer to nije nekakva velika vrednost robe“, kazao je M.Đ.

Umesto na slavu kod sestre u Bube, za Zubin Potok se iz Mitrovice potom vratio taksijem.

Veton Eljšani, zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, kaže, da slučaja „nema“ i da će roba, najkasnije do ujutru da mu bude vraćena.

„Večeras carinski terminal u Južnoj Mitrovici ne radi“, kazao nam je Eljšani.

Bonus video: Hapšenje i zaplena droge

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare