Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

U zgradi Višeg suda u Beogradu danas je nastavljeno suđenje u parničnom postupku porodica ubijene u OŠ "Vladislav Ribnikar" protiv roditelja dečaka ubice K. K. (14), a u nastavku ročišta, svedočili su roditelji stradalog Andrije Čikića. Pre njih su svedočili roditelji ubijene devojčice Ane Božović, o kobnom 3. maju kada je K. K. ubio 10 osoba, devet učenika i domara.

Tokom svedočenja Andrijine majke, Suzane Stanković Čikić, cela sudnica je plakala. Ona je opisala svog sina kao brižnog dečaka, opisivala je anegdote iz njegovog detinjstva.

Pročitajte još:

“2. maja uveče rekao mi je da ga probudim jer ima čas istorije i da ne sme da kasni. Ujutru smo ga odvezli u školu i poslala sam mu poljubac i rekla dobro uči, on je nama poslao poljubac i rekao dobro radite”, rekla je drhtavim glasom.

Foto: Dunja Marić/Nova.rs

Ona ističe da nije ništa pomislila loše kad je čula da je bila pucnjava, ali da se Andrija nije javljao na telefon.

“Saznali smo da je u Kliničkom centru naš sin, ali se potom ispostavilo da je drugi dečak. Potom još jedan NN dečak čije su nam odelo pokazali, ali to nije bio Andrija. Dok smo bili u taksiju čula sam da su ubijena deca i rekla sam tada taksisti da nas vozi u SUP Vračar”, ispričala je majka.

Suđenje u parničnom postupku 27 članova porodice ubijene dece u Ribnikaru protiv roditelja dečaka ubice Foto: Jovan Mladenović/Nova

Tamo su im saopštili najmračnije vesti.

Istakla je da je ona bila jedan od roditelja koji su ispitivali K. K, a kako je navela, nije pokazao nikakvu reakciju povodom svega što je učinio.

Pre porodice Čikić svedočili su roditelji ubijene Ane Božić, Ivan i Ninela.

Podsetimo, K. K. (14) je 3. maja u školi „Vladislav Ribnikar“ ubio 10 osoba.

VIDEO: Roditelji iz Ribnikara: Ovo više nije škola

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar