Foto:printscreen/instagram.com/winners_freight_llc; društvene mreže

Srbin Nikola M. (29) ubijen je u pucnjavi, koja se dogodila u sredu ujutru, u čikaškom predgrađu Burr Ridge. Smrt mladog Srbina nesumnjivo je podsetila javnost na ubistvo srpskog državljanina Milana Lončara u Filadelfiji, koje se odigralo pre godinu dana. Nikola je ubijen u prostorijama svoje firme u Čikagu, dok je Milan ubijen nedaleko od svoje kuće, dok je šetao psa, kada su ga presreli razbojnici i jedan zapucao iz čista mira.

Mladići su otišli u Ameriku kako bi radili i ostvarili svoje snove, zaradili novac za lepšu budućnost, ali ih je zadesila tragična sudbina. Njihovi snovi prekinuti su naglo, kada su ubice odlučile da prekinu njihove živote.

Nikolu M. (29) ubio je kolega Amerikanac, koji je radio kao vozač u njegovoj firmi, i to samo dan nakon što mu je mladi Srbin dao posao.

Foto:printscreen/instagram.com/winners_freight_llc

Portal „Serbian Times“ objavio je da je osumnjičeni započeo svoj krvavi pir u kancelariji firme za transport „Winners Freight LLC“ čiji je vlasnik ubijeni Srbin, a nastavio je u drugoj kompaniji čije se prostorije nalaze u istoj poslovnoj zgradi. Vlasnik te druge kompanije je Makedonac, a ženska osoba, koja je ranjena, takođe je iz Severne Makedonije.

Ranije je objavljeno da je ubica radio u kompaniji „Winners Freight LLC“ nedavno, nakon što je lično zvao Kragujevčanina i zamolio ga da ga primi na posao. Odvezao je samo jednu vožnju, a šta ga je motivisalo na ovako stravičan zločin utvrdiće policija.

Ipak, policija je brzo presrela napadača, ali kada je bio opkoljen, zapucao je sebi u glavu.

Foto: PrintscreenFacebook/CBS Chicago ; printscreen/instagram.com/winners_freight_llc

Za naš portal oglasila se i Nikolina prijateljica, koja je želela da ostane anonimna.

Pročitajte još:

Od nje saznajemo da je Nikola bio dobar i vredan momak i da je u daleku zemlju otišao kako bi ostvario svoj „američki san“. Pre odlaska, kaže ona, radio je u kragujevačkom Fijatu, ali je imao želju da se ostvari kao poslovan čovek i pokrene svoj biznis.

„Uspeo je u Americi da otvori svoju firmu za transport. Prvo je radio kao vozač kod drugog, ali je bio sposoban i hrabar da pokrene svoj posao. Rekao mi je ‘biznis napreduje, širimo se, krenulo mi je sve‘. A, sad ova tragedija. Užas, užas..“, u šoku ponavlja Nikolina prijateljica.

Milan ubijen nedaleko od svoje kuće, napadač od ranije poznat policiji

Još jedan srpski državljnin, koji je trbuhom za kruhom otišao u Ameriku, bio je prinuđen da naglo prekine svoje snove.

Mladić Milan Lončar šetao je svog psa 14. januara prošle godine u četvrti Breveritaun i kada je skrenuo u Ulici Džeferson oko 19 sati, prišla su mu dva muškarca i pokušala da ga opljačkaju.

„Snimak razbojništva zabeležen je i na video nadzoru. Na snimcima smo videli kako pljačkaši pretresaju Lončarove džepove. Ubrzo nakon toga je jedan od muškaraca otvorio vatru i pogodio žrtvu u grudi. Za sada je poznato da nije bilo tuče“, rekao je tada Skot Smol inspektor policije u Filadelfiji.

Policija je pronašla nesrećnog mladića u lokvi krvi u polusvesnom stanju. Iako ranjen, i dalje je stezao povodac na kojem je bio njegov pas, rekli su istražitelji.

Foto: Društvene mreže

„Milan je bio najljubaznija osoba na celom svetu. Ovo je tako strašno. Bio je nesebičan i uvek nasmejan. Tako harizmatičan i ljubazan. Ne znam da li je Milan bio meta ili su samo hteli da ga opljačkaju. Zašto bi imao gomilu gotovine kod sebe dok šeta psa. Ne razumem“, oglasila se ubrzo nakon Milanovog ubistva njegova sestra, kroz suze držeći njegovog psa u rukama.

Foto: CBS Philly/Printscreen

Džozefus Dejvis (20), koji je uhapšen zbog ubistva Milana, studenta srpskog porekla, koji je hladnokrvno upucan dok je šetao psa u blizini svoje kuće u naselju Brueritaun, odranije je poznat policiji. Naime, on se u trenutku zločina nalazio na uslovnom otpustu.

Osumnjičeni je dve nedelje pre ubistva Lončara optužen zbog krađe automobila i kidnapovanja, ali i napada na zatvorskog čuvara. Međutim, na slobodi se našao nakon što je platio kauciju, pisali su američki mediji.

Milan i Nikola su bili vredni mladići, o kojima svako ima samo reči hvale, ali ih je zadesila slična tragična sudbina.

BONUS VIDEO: Prijedor pod opsadom posle ubistva policajca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar