Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Facebook, Printscreen/Tv Insajder

Marko Miljković, drugooptuženi u slučaju ozloglašenog klana Belivuk, poznat je kao jedan od najsurovijih članova kriminalne grupe, a njegov nadimak "Mesar" najbolje govori koliko je okrutan bio prema žrtvama. Miljković se svojevremeno hvalio kako je ubio dva kuma, karatistu Vlastimira Miloševića i nestalog investitora i bivšeg policajca Mirka Kojića Koje, a sada tvrdi da je samo navijač i da su sve žrtve ozloglašenog klana žive.

Klan Belivuk – Miljković tereti se za najteža krivična dela –  sedam likvidacija, otmica, silovanje, nedozvoljeno držanje oružja i droge, kao i njeno rasturanje. Glavni pretres u postupku protiv grupe počeo je u ponedeljak, a vođe su iznele svoju odbranu, negirajući sva krivična dela koja im se stavljaju na teret.

Govoreći o žrtvama klana, Miljković je danas izjavio da likvidacije nije izvršio, te da su sve žrtve, koje se navode u optužnici, žive.

Ipak, ne tako davno, vođa ozloglašenog klana se hvalio likvidacijama koje je izvršio.

„Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma“, navodi se u poruci koju je Miljković poslao preko „Skaja“, a što su mediji preneli krajem prošle godine.

Iako nije precizirano, pretpostavlja se da je aludirao na Mirka Kojića, koji se vodi kao nestao, i Vlastimira Miloševića, za čiju likvidaciju mu se sudilo, ali je naknadno oslobođen.

Između ostalog, za ubistvo Miloševića, koje se desilo 2017. godine, pored Veljka Belivuka i Miljkovića, osumnjičen je bio upravo i Mirko Kojić. I on je oslobođen.

Vlastimir Milošević Foto: Facebook

Ubistvo Miloševića, poznatije kao „ubistvo na šinama“, ostaće zapamćeno po tome kako se misteriozno izgubio DNK trag jednog od okrivljenih, i to sa mesta zločina. Takođe, ostaće upamćena i izjava supruge ubijenog Vlastimira, upućena upravo Miljkoviću.

„Sramota je ubiti kuma“, rekla je ona.

Kojiću se gubi trag od 2020.

Srđan Lalić, jedan od okrivljenih saradnika tužilaštva, ranije je navodno istakao da je spreman da progovori o likvidaciji Mirka Kojića Koje, investitora sa Zvezdare i bivšeg policajca.

Kojić je do 2000. godine radio kao policajac. Nakon toga se bavio različitim poslovima – držao agenciju koja se bavi nestancima, bio je skriveni vlasnik „Alfa“ taksija. Kojićevo ime u fokusu javnosti ponovo se našlo krajem 2021. godine, kada je saopšteno da se vodi kao nestao.

Mirko Kojić Foto: Printscreen/Tv Insajder

Kojić je svojevremeno bio bliski saradnik Miljkovića, a što su ovekovečili i kumstvom. Pretpostavlja se da je u jednom trenutku došlo do razlaza između njih dvojice, a ubrzo nakon što se pojavila vest da je Kojić nestao, pojavila se informacija da je i on navodno žrtva ozloglašenog klana.

Ipak, ovi navodi nisu zvanično potvrđeni od strane nadležnih organa.

Pročitajte još:

Poslednji put se o Kojiću čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu, 25. marta 2019. godine po poternici Srbije, upravo zbog ubistva na šinama. Izručen je našoj zemlji, ali je ubrzo pušten, jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi. Nakon nekoliko meseci, njemu se gubi svaki trag.

Vučić: Miljković se hvali da je ubio 2 kuma

Interesantno je da je čak i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić, jula 2021., govorio da se uhapšeni vođa navijača hvalio ubistvom dvojice kumova. Vučić je tada govorio o ubistvu na šinama, tačnije likvidaciji Vlastimira Miloševića, a čiji je Miljković takođe bio kum.

Foto: TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

„Ovaj čovek je bio uzoran čovek, karatista. Ubijen je jer je bio fizički jak i radio je kao pravo obezbeđenje na splavovima. On je smetao zbog prodaje droge na splavovima. On je neke od njihovih ljudi pretukao, i zato su ga se plašili. Inače on je kum Miljkovića, koji se hvali kako je ubio dvojicu kumova“, rekao je tada Vučić.

Miljković, koji se tereti za niz likvidacija, na današnjem suđenju je izgleda promenio ploču. Umesta hvaljenja ubistvima, izneo je neverovatne tvrdnje. Izjavio je da su žrtve, koje mu se optužnicom stavljaju na teret, žive i da su nestale.

BONUS VIDEO: Belivuk opet o vlasti – vlast opet ćuti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare