Foto:privatna arhiva; Insajder tv; Nova.rs; MUP Srbije

Srđan Lalić, član kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, sklopio je Sporazum sa tužilaštvom o statusu okrivljenog saradnika, a prema pisanju medija, najozloglašeniji kasapin spreman je da progovori o likvidaciji Mirka Kojića Koje. Reč je o bivšem policajcu i investitoru sa Zvezdare koji se vodi kao nestao.

Kojić je do 2000. godine radio kao policajac. Nakon toga se bavio različitim poslovima – držao agenciju koja se bavi nestancima, bio skriveni vlasnik „Alfa“ taksija..

Sudilo mu se za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića, ali je, poput Belivuka i Miljkovića, pravosnažno oslobođen u tom postupku. Kojićevo ime u fokusu javnosti ponovo se našlo krajem 2021. godine, kada je saopšteno da se investitor i bivši policajac Kojić vodi kao nestao.

Marko Miljković i Mirko Kojić Foto: Nova.rs, Printscreen/Tv Insajder

Kojić je svojevremeno bio bliski saradnik Miljkovića, a što su ovekovečili i kumstvom. Pretpostavlja se da je u jednom trenutku došlo do razlaza njih dvojice, a ubrzo nakon što se pojavila vest da je Kojić nestao, pojavila se informacija da je i on navodno žrtva ozloglašenog klana.

Pročitajte još:

Ipak, ti navodi nisu zvanično potvrđeni, međutim, navodi nisu zvanično potvrđeni od strane Tužilaštva za organizovani kriminal (TOK), a koje vodi istragu protiv uhapšene grupe navijača Partizana.

Interesantno je da je čak i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko meseci, tačnije jula 2021. govorio da se uhapšeni vođa navijača hvalio ubistvom dvojice kumova. Vučić je tada govorio o ubistvu na šinama, tačnije likvidaciji Vlastimira Miloševića, a čiji je Miljković takođe bio kum.

„Ovaj čovek je bio uzoran čovek, karatista. Ubijen je jer je bio fizički jak i radio je kao pravo obezbeđenje na splavovima. On je smetao zbog prodaje droge na splavovima. On je neke od njihovih ljudi pretukao, i zato su ga se plašili. Inače on je kum Miljkovića, koji se hvali kako je ubio dvojicu kumova“, rekao je tada Vučić.

Sa druge strane, prema pisanju  Novosti, Lalić je spreman da govori upravo o likvidaciji Kojića.

„Prema nezvaničnim informacijama, investitor sa Zvezdare Mirko Kojić Koja, koji se vodi kao nestao i dalje, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku. Reč je o kumu Marka Miljkovića, koji je bio jedan od optuženih za ubistvo drugog njegovog kuma – Vlastimira Miloševića“, pišu Novosti.

Ubistvo na šinama, hronika, Vlastimir Milošević, policija, 27. marta, uviđaj, uvidjaj
Foto:N1

Lalić je, navodno, sada ispričao i zašto je ubijen Kojić, a pominje se da su se Belivuk i Miljković plašili toga što mnogo zna o njima, a bili su i odlučili da mu otmu poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

Podsetimo, Lalić je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio Sporazum o statusu okrivljenog saradnika. U zamenu za svoje svedočenje, Lalić se dogovorio da odsluži 18 godina robije.

On je treće okrivljeni saradnik tužilaštva, pored Bojana Hrvatina i Nikole Spasojevića.

BONUS VIDEO: Pripadnici MUP-a, zaplenili su više od 174 kilograma marihuane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare