Aleksandra Petrovic
Aleksandra Petrović Foto:Privatna arhiva

Mlada gimnazijalka Aleksandra Petrović (17) iz Priboja ubijena je 25. novembra 2002. godine, a pre samo nekoliko dana navršila se 21 godina od stravičnog zločina koji je potresao Srbiju. Aleksandrin ubica nikad nije pronađen, niti uhapšen, iako su dokazi sa mesta zločina slati čak u Francusku na analize.

Slučaj ubistva mlade devojke i dan danas intrigira javnost. Ono što posebno plaši jeste to što ubica nikada nije pronađen i više od 20 godina slobodno šeta.

Foto: Nemanja Jovanović

Aleksandrino telo pronađeno je u podrumu zgrade u Ulici Limska, u kojoj je živela sa porodicom. Glava joj je bila razbijena sa više od 20 udaraca nepoznatim predmetom. Tog dana, nakon što se mlada devojka vratila iz škole, izašla je iz stana kako bi otišla do prodavnice.

Pročitajte još:

Njenoj porodici bilo je sumnjivo što se Aleksandra dugo ne vraća u stan, pa su odlučili da je potraže.

Njen otac, Petar, krenuo je da je potraži. Na samom ulazu u zgradu zatekao je tragove krvi. Pratio je tragove koji su vodili sve do podruma zgrade, gde je zatekao unakaženo telo ćerke.

Foto: Nemanja Jovanović

Odmah je pozvao policiju, a Aleksandri nije bilo spasa. Preminula je od posledica teških povreda koje je zadobila.

Usledila je istraga zločina, koja nije iznedrila saznanja ko stoji iza gnusnog čina. Utvrđeno je da je mlada devojka ubijena sa 25 udaraca tupim predmetom u glavu, a pretpostavljalo se da ju je ubica presreo ispred zgrade, po povratku kući, i usmrtio je.

Ilustracija Foto: Nemanja Jovanović

Sumnja se i da je potom uvučena u podrumske prostorije, gde je i pronađena.

Ono što i dan danas izaziva misteriju jeste što je napadač Aleksandri skinuo cipele i čarape. Čarape nikad nisu pronađene što je bilo posebno sumnjivo.

Traljava istraga

Porodica mlade devojke često je govorila o tome da je istraga bila loše urađena, zbog čega se se obratili i ambasadi Francuske jer su njeni roditelji imali i francusko državljanstvo. Francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, gde je i sedište Interpola, i to samo nekoliko dana nakon zločina.

Pročitajte još:

Srpski organi su to odbili da bi tri godine kasnije odlučili da pošalju dokaze. Tada je već bilo kasno jer je većina dokaza bila uništena zbog protoka vremena.

Aleksandra Petrovic
Aleksandra Petrović Foto:Privatna arhiva

„Aleksandra je imala 25 udaraca u glavu, zidovi su bili isprskani krvlju, ubica je uvukao telo tri metra u podrum. Skinute su joj čizme, a čarape nikada nisu pronađene. Policija je najpre tvrdila da je ubistvo izvršeno drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu pronašao cepanicu, na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazili u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je njen otac Petar, za Večernje novosti.

Ubica mlade devojke i dan danas je slobodi. Za zločin nikada nije odgovarao.

***

VIDEO: Suđenje Šariću za ubistvo Joksovića: Još bez konačne odluke o Skaj porukama

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar