Aleksandra Petrovic
Aleksandra Petrović Foto:Privatna arhiva

Gimnazijalka Aleksandra Petrović (17) ubijena je 25. novembra 2002. godine u Priboju, a njen ubica 21 godinu izbegava pravdu. Telo mlade devojke pronađeno je u podrumu zgrade u kojoj je živela sa porodicom, glava joj je bila razbijena, a do danas se nije pojavio trag koji bi ukazao na ubicu Aleksandre.

Kobnog dana kada se zločin dogodio, Aleksandra se kući vratila iz škole oko 19 časova. Ubrzo je izašla iz stana u Ulici Limska 16 u Priboju, u kom je živela sa roditeljima i bratom, i otišla u prodavnicu.

Pročitajte još:

Vreme je prolazilo, a mlada devojka se nije vraćala u stan. Porodicu je to zabrinulo i tada je njen otac Petar krenuo da je traži. Ni slutio nije šta će zateći.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Otac mlade devojke na ulazu u podrum je primetio tragove krvi. Ušao je dole i tada video telo svoje ćerke u lokvi krvi.Krv je bila čak i po zidivima,  a Aleksandra nije davala znake života.

Policija je odmah izašla na mesto zločina, a istraga do danas nije dala rezultate i odvela da počinioca monstruoznog zločina.

Jedan detalj čudan

Pretpostavke su da je Aleksandra, po povratku kući, napadnuta od strane nepoznatog napadača. Zadobila je 25 udaraca tupim predmetom u glavu. Sumnja se i da je potom uvučena u podrumske prostorije, gde je i pronađena.

Foto: Nova.rs

Utvrđeno je i da su joj čizme bile skinute, a čarape skinute. Čarape nikad nisu pronađene, što je bilo posebno čudno u celom slučaju.

Njen otac je svojevremeno za beogradske medije ispričao šta se, kako se sumnja, desilo tog dana.

Pročitajte još:

„Aleksandra je imala 25 udaraca u glavu, zidovi su bili isprskani krvlju, ubica je uvukao telo tri metra u podrum. Skinute su joj čizme, a čarape nikada nisu pronađene. Policija je najpre tvrdila da je ubistvo izvršeno drškom pištolja, a kriminalistički tehničar je u Limu pronašao cepanicu, na kojoj su bile dve dlake, za koje je utvrdio da je njome ubijena. Te noći su desetine ljudi, koji nisu bili službena lica, ulazili u podrum, a policija je kasnije, umesto da obezbeđuje mesto zločina – spavala u kolima“, ispričao je njen otac Petar, za Večernje novosti.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Porodica ubijene gimnazijalke je u više navrata isticala da je istraga zločina bila traljava. Porodica se obratila i ambasadi Francuske u Beogradu, pošto su roditelji ubijene Aleksandre imali i francusko državljanstvo.

Dokazi uništeni

Kako je Blic pisao pre nekoliko godina, francuska ambasada ponudila je usluge kriminalističke laboratorije u Lionu, gde je i sedište Interpola, i to samo nekoliko dana nakon zločina.

Ipak, srpski istražni organi su to najpre odbili. Tri godine kasnije su ipak poslali dokaze, ali je već bilo kasno – iz Francuske je stigao odgovor da su uništeni.

Ono što je izvesno jeste da do danas nije poznat motiv zločina. Pominjalo se da je reč o psihopati, lopovu, ali su sve ove informacije ostale na nivou spekulacija.

Aleksandrin ubica i dan danas šeta slobodno.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar