Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Goran Džonić, penzionisani vatrogasac iz Aleksinca, osuđen je prvostepeno na kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva svog brata od ujaka Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i ćerke Lidije u septembru 2021. godine. Iako je policija pronašla čvrste dokaze, oružje kao i novac koji je bio motiv ubistva, Džonić nastavlja da negira krivicu i priča nove priče u nameri da skine krivicu sa sebe.

Ovog puta se to desilo na sednici Apelacionog suda u Nišu, na kome se raspravljalo o prvostepenoj, osuđujućoj presudi Džoniću. Optuženi je ponovo izneo odbranu, ali, po ko zna koji put, delimično je promenio priču. Kao i kod mnogih kriminalaca, suština njegove, najnovije odbrane je: „namestila mi policija„.

Pročitajte još:

Po našem zakonu, okrivljenom je dozvoljeno da se brani na način za koji smatra da je najbolji, može da se brani ćutanjem, da iznese odbranu, da menja odbranu. Džonić je pravo da menja priču već nekoliko puta koristio, a u najnovijoj verziji je za surovo ubistvo svog rođaka i njegove porodice optužio policiju, a medije da su od njega napravili monstruma.

„Policija me je tri dana tukla, udarali su me pesnicama po glavi, to zna i doktorka koja me je gledala. I tu sam imao modrice. Strašno mi je bilo u policiji, bili su me i nisam ništa ni jeo ni pio iako sam 18 godina šećeraš. Ugledan sam čovek, bio sam odbornik u opštini, nešto sam vredeo a sada sam nula. To su mediji od mene naporavili. Tvrdim svojim životom da sa ovim ima veze policija, da li je umešan baš nekod njih direktno ili neki njihov prijatelj ne znam ali znam da je sve meni namešteno“, rekao je Džonić u Apelacionom sudu.

Goran Džonić doveden u sud
Foto: Nova.rs/video

Džonić je sklon teatralnosti, pa je tako prilikom izricanja prvostepene presude, kojom je dobio najstrožu kaznu u srpskom zakonodavstvu, lupao glavom o sto, pa su morali da intervenišu sudski stražari.

Džonićeva izjava da je neko iz policije pobio Đokiće, nije prvi put da on nekog drugog optužuje da je umešan u jeziv zločpin, koji je potreao Srbiju.

Džonić je u policiji i tužilaštvu davao razne izjave, često kondtradiktorne, pa je tako u jednom treenutku u celu priču upleo Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatije kao braću Jojke. On je na sudu izjavio da su Đokiće zapravo likvidirale braća Milošević, a ispričao je i neverovatnu priču zbog koje su Jojke provele pet meseci u pritvoru, da bi na kraju bili pušteni.

Kostadin Milošević, Aleksandar Milošević Foto: Miljana Isailović/Nova.rs

Džonić je tada ispričao da su ga naterali da namami Đoikiće, da ih je ubio jedan od njih.

Čak je preko braće Milošević hteo da objasni i svoje DNK tragove na novcu koji je opljačao od Gorana Đokića, vlasnika menjačnice, kao i na oružju. Navodno su ga Jojke naterale da drži oružje i novac i tako ostavi svoje biološke tragove.

Jedino nije bilo jasno u toj priči kako su, navodne, surove ubice pobili tročlanu porodicu, a potom ostavile živog svedoka. Džonić je kasnije priznao da je celu priču o braći Jojke izmislio.

Foto: Facebook

Doduše, braća Jojke nisu jedini koji su bila u pritvoru zbog Gorana Džonića, slična sudbina zadesila je i njegove sinove Milana i Stefana Džonića koji su takođe bili u pritvoru, najviše zahvaljujući svom ocu.

Naime, neke dokaze koje je Goran Džonić sakrio, policija je dovela u vezu sa njegovim sinovima. Ipak, ispostavilo se da niko od njih nije umešan u ovaj jeziv zločin. Na slobodu je prvo pušten Milan Džonić, a njegov brat Stefan je čak i optužen, ali je ta, prva, optužnica „pala“ i protiv njega je obustavljen svaki postupak. Oba sina imala su čvrst alibi, a oslobođeni su i svake sumnje za pomaganje ocu pre i posle izvršenog krivičnog dela.

Goran Džonić Foto/printscreen/faceboo/goran.dzonic

Na sudu je Džonić ušao u drugu ulogu – starca, skrhanog nepravdom koja mu je naneta. Hoda pognuto i usporeno, kako je opisao jedan svedok:

„Hoda pognut, glumi da se jedva kreće kako bi ubedio policiju da fizički nije bio u stanju da izvrši ubistvo iako svi dokazi ukazuju samo na njega. Priznaje da je bio na mestu ubistva ali da je samo „tipovao“ rođake, zašta je navodno dobio samo 10.000 evra, koliko mu je bilo potrebno da vrati dugove iako je na imanju njegovog sina pronađeno 43000 evra“, rekao je sagovornik.

Porodica Đokić Foto:privatna arhiva/Nova.rs

Goran Džonić, makar prema navodima optužnice, ipak ima mnogo više snage.

On se tereti da se skuterom dovezao do mesta zločina kraj mesta Moravac, gde je ubio troje Đokića. Njihova tela je odvezao na smetlište i spalio, njihov automobil je odvezao na na drugo mesto i takođe spalio.

Dan posle zločina otišao je na pecanje, a takođe je bio prisutan na sahrani ljudi za čije ubistvo je prvostepeno osuđen na doživotnu robiju.

BONUS VIDEO: Goran Džonić prvostepeno osuđen na doživotnu robiju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar