Foto: Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M.S., M.L., M.J., D.Đ., M.M., D.N., I.C, R.R., G.P.,M. R, V.S. M.P. i Lj.L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Prema saznanjima Nova.rs, među uhapšenima je i Miroslav Starčević, a sumnje se da je on osoba koja se dovodila u vezu sa klanom Veljka Belivuka.

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije.

Starčevićevo ime se pominjalo u optužnici protiv šefa kavačkog klana Radoja Zvicera u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Navodno je Starčević osoba koju je šef kavčana oslovljavao sa „Đeneral“, međutim, ti navodi nisu zvanično potvrđeni.

Sumnja se da je reč o osobi koja se više puta pominjala na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Naime, pojedini okrivljeni su više puta govorili o izvesnom „Đeneralu“, ali i „Dedi“, ali nije dosad utvrđeno ko je u pitanju.

Pročitajte još:

Sumnja se da je zapravo reč o Starčeviću.

Podsetimo, na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u bekstvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra.

VIDEO: Radoje Zvicer pokušaj ubistva Kijev atentat