Foto: Printscreen YouTube/Kriminális,Privatna arhiva

Mladen Lazarević uhapšen je u velikoj akciji policije, a jedan je od aktera čuvene pljačke zlatare u Dubaiju, a njegovo ime pominjalo se i na suđenju Belivuku i Minjkoviću, jer je po nalogu Radoja Zvicera trebalo biti ubijen.

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u saradnji sa MUP Službom za borbu protiv droga, Uprave kriminalističke policije nakon višemesečnog predistražnog postupka na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina danas je lišeno slobode 13 lica i to: M.S., M.L., M.J., D.Đ., M.M., D.N., I.C, R.R., G.P.,M. R, V.S. M.P. i Lj.L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl 246. KZ.

Pročitajte još:

Ova organizovana kriminalna grupa koju čine 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije, pišu Novosti.

U toku predistražnog postupka prikuljeni su dokazi koji se odnose na korišćenje Skaj aplikacije putem međunarodne pravne pomoći kao i dokazi koji se odnose na predmetne zaplene od drugih država , pre svega, Republike Francuske.

Foto: Privatna arhiva

Na teritoriji Srbije slobode je lišeno 13 lica, od sedam lica koja nisu lišena slobode dva lica se nalaze na izdržavanju kazne zatvora odnosno pritvora po rešenjima Kraljevine Holandije i Republike Peru, jedno lice se nalazi u pritvoru po drugom osnovu u Nišu i četiri se nalazi u besktvu.

Ova organizovana kriminalna grupa, koja je delovala i na području Kariba na Arubi, je u februaru 2022. godine ugovorila za samo jednu isporuku droge isplatu u iznosu od 4,5 miliona evra. U toku su pretresi na više lokacija.

Radoje Zvicer Foto: Printscreen/SKY

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičene uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega biti saslušani.

BONUS VIDEO: Cisterna u kojoj je pronađeno pola tone marihuane – Rea “namirisala” drogu na Gostunu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar