Potraga za nestalom Dankom Ilić (2), kojoj se trag izgubio u ponedeljak u 13.45 sati u Banjskom polju u Boru, ušla je u treći dan, a zasad nema informacija o tome šta se devojčici dogodilo, kao ni gde se nalazi. Na terenu su od ponedeljka sve raspoložive službe koje intenzivno tragaju za Dankom, a kako je MUP juče saopštio, obustavljana je potraga na terenu u Banjskom polju.

Više stotina pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, vatrogasaca, pripadnika Gorsle službe spasavanja (GSS) i lovaca, danima tragaju za devojčicom Dankom Ilić, koja je nestala u ponedeljak oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora. Tokom jučerašnjeg dana, roditelji devojčice Ivana i Miloš, saslušani su u policiji, majci je oduzet telefon.

I dalje nema informacija gde je i šta se dogodilo devojčici.

Danka Ilić Foto: Društvene mreže

Danki se trag gubi od ponedeljka, a u trenutku nestanka na sebi je imala ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknu, kao i vezanu kosu. Dvogodišnja Danka se nalazila u dvorištu imanja porodice Ilić u Banjskom polju sa majkom Ivanom kada je nestala. Njena majka za medije je detaljno ispričala šta dogodilo.

Pročitajte još:

„Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su poreklom odavde i kao dete sam tu često boravila“, ispričala je Dankina majka i dodala:

„Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dve godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što pre nađemo“.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Tokom jučerašnjeg dana, ona i njen suprug su ponovo dali izjave u policiji, a Ivani je oduzet telefon i, prema nezvaničnim informacijama, poslat na veštačenje.

Potraga za nestalom Dankom (2) Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Takođe, MUP Srbije saopštio je juče i da se obustavlja pretresa u Banjskom polju jer sva saznanja ukazuju da devojčica nije tu.

Inače, Banjsko polje je prigradsko naselje, udaljeno oko 7 kilometara od grada.

U naselju ima nekoliko višespratnica, a imanje porodice Ilić nalazi se na izlazu iz naselja.

Naselje je okruženo obroncima i šumama, ali i potokom.

Potraga za nestalom Dankom Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Više stotina pripadnika službi pročešljalo je sve kuće, kao i dvorišta u tom mestu. Ipak, od devojčice još uvek nema ni traga, ni glasa. Pripadnici službi tragali su dronovima sa termovizijskim kamerama, psi tragači su bili na terenu, a teren je takođe nadletao čak i helikopter.

Snimak nastao u trenutku nestanka

Tokom jučerašnjeg dana pojavio se i snimak sa sigurnosne kamere kuće u blizini mesta na kom je nestala Danka.
Zasad nije poznato da li eventualno vozač automobila ima nekih informacija o nestanku devojčice, odnosno da li je video devojčicu s obzirom da se podudara vreme njenog nestanka i prolaska vozila.

Kuća ispred koje je snimljen automobil nalazi se na nekih stotinu metara od mesta gde je nestala Danka.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi oko 13.47 sati, a devojčića je nestala nešto pre toga, odnosno oko 13.45 časova, a kako je njena majka izjavila. Istraga zasad ne ukazuje da li je eventualno reč o krivičnom delu ili nesreći.

BONUS VIDEO: Obustavljena terenska potraga za Dankom: MUP nastavlja druge provere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar